Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya labiata var. semi alba

Nyckelord: Cattleya labiata var. semi alba

Inlägg med Cattleya labiata var. semi alba som nyckelord.

Cattleya labiata var. semi alba inköpt hos H Christansen men som vanlig C. labiata två blommor som doftar underbart honungssött och karamell. Sepaler och petaler är lätt rosafärgade vilket inte framgår av fotot från mobilen. Spaltmeter har skrivits om arten så bara att googla, min planta hänger i solen ett par timmar i söderfönster.

Nyckelord: Cattleya labiata var. semi alba

3/7 -14

Underbar! Men kan det vara C. gaskeliana? Jag tänker på att C. lab. brukar blomma på hösten och det är ju C. g tider nu? C. lab. har ofta dubbel blomskida och blomningen initieras av minskande dagslängd, därav ofta blomning i september/oktober.
Mvh
Mikael

3/7 -14

I skåne är det höst just nu så kan vara en labiata, hur som hälst är den dödsskön

3/7 -14

Cattleya gaskelliana som jag har är inte på G ännu men möjligt, dock ser inte bladen lika ut på dessa, rundare topp och mer vaxig hos min Cattleya gaskelliana samt något jämnt grönare intryck. Tidpunkten är anomal om det är en labiata helt klart men ser på plantan att den har haft svårt med acklimatisering ty de två senaste bulb-blad är knappt hälften för den som nu blommar som växt här och en tredje dels storlek med förkrympt blad för den som växt hos HC jämfört med då den kom från Biorchids Brazil (är min tolkning). Ser ingen dubbel blomskida. Vet du om båda doftar, för denna doftar ljuvligt?

3/7 -14

Hej Dick,
C. l doftar mer så du har säkert rätt med tanke på acklimatisering. Dubbelskida är vanligt hos C. l men finns ej hos alla.
Mvh
Mikael

4/7 -14

Mycket vacker

4/7 -14

Härlig, grattis!! Kul med sådan underbar doft oxå!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.