Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya hybrid rödblommig

Nyckelord: Cattleya hybrid rödblommig

Inlägg med Cattleya hybrid rödblommig som nyckelord.

Röd Cattleya-hybrid. Från Isis. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Den 15/10 när jag var på Orchidéhusets utställning i Hagaparken köpte jag mig en härlig ny Dendrobium-hybrid vid namn Stardust - den finns visst inte i odling ännu så det är väldigt spännande eftersom blommorna inte har bestämt sin färg ännu utan varierar mycket i olika härliga höstfärger - alltifrån rosalila och laxrosa rill mera brunrött och orange. Dessutom så doftar den härligt, jag tycker den påminner lite om någon söt citrus när man först sätter näsan till. Den kostade 280 Kr och det fanns flera ex. att köpa.

Sedan sprang jag på utställningens enda intensivt röda storblommiga men namnlösa Cattleya-hybrid och var tvungen att köpa den oxå - min plan innan jag kom till Hagaparken denna dag var nämligen att införskaffa mig en storblommig Cattleya i intensivt gröna och röda toner... Jag har sedan tidigare en storblommig rosa Catt. och en baby Catt. percivaliana 'Thiago' som jag köpte i mars någon gång tror jag. Jag ville kort sagt ha något i andra färger den här gången!

Min MH-lampa låter väldigt mycket när jag sätter igång den (pappa kallade det för störningar när jag ringde honom och frågade vad jag skulle göra - det har jag fortfarande inget svar på - säg gärna till om någon vet, tack!) så jag vågar inte ha den på ifall det är något allvarligt fel. Vilket i sin tur gör att jag inte har något bra dagsljus att fotografera i... Jag kan bara visa den kassa bilden på den röda Catt. som jag tog i utställningen...

Nyckelord: Dendrobium Stardust, Cattleya hybrid rödblommig

19/10 -09

Jättefin är den i alla fall!

19/10 -09

En sån underbar färg

Grattis till inköpen!

19/10 -09

Tack, ja, färgen är verkligen oemotståndlig! Det finns en blomskida till så jag hoppas att de kommer bli minst lika fina och att de kanske tom. får en bättre presentation av blommorna - dessa två sitter lite väl tätt. Den här luktar också gott (jag tror inte det framgick ordentligt i inlägget att båda plantorna doftar), väldigt fin feminin parfym, lagom stark (den bor i sovrummet).

19/10 -09

Tack Doris!

19/10 -09

Mycket vacker, Cattelyor hör till mina favoriter, och många av
cattleyahybriderna blommar ju flera gånger om året om de får
bra ljus.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.