Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya Drumbeat 'Heritage'

Nyckelord: Cattleya Drumbeat 'Heritage'

Inlägg med Cattleya Drumbeat 'Heritage' som nyckelord.

Cattleya Drumbeat 'Heritage'. Från Marie S. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Cattleya Drumbeat 'Heritage'

Prata om bilden
Cattleya Drumbeat 'Heritage'. Från Marie S. Fri bild (ej för kommersiell användning).

C Drumbeat 'Heritage' (C Bonanza (Bracey) x C Horace, Stewart Orchids 1967) köpte jag för ett halvår sedan. Denna hybrid är avkomling till en av hybridiseringens legendarer, C Horace (C trianaei x C Woltersiana, Flandria 1938).
C Horace har hundratals avkomlingar. Skälet till dess oerhörda popularitet - framför allt i USA - är att den har ärvt två efterfrågade egenskaper från C trianaei. Från arten får C Horace dels sin runda form, dels ett recessivt färganlag. C Horace är således det främsta skälet till att de flesta hybriderna idag har en uttalat rund form med kraftigt överlappande petaler och sepaler. Ironiskt nog är jag inte helt förtjust i detta drag i moderna cattleyahybrider.
Trots detta kunde jag inte motstå C Horace och köpte en liten delning - av klonen 'Maxima' - för ett par år sedan. Tyvärr lyckades jag bryta av ett skott med begynnande blomskida i höstas, så för tillfället får jag nöja mig med att studera de runda, starkt doftande och snart utblommade blommorna hos C Horaces avkomling, C Drumbeat. Det kunde vara värre...

Nyckelord: Cattleya Drumbeat 'Heritage'

6/5 -16

Ja mycket värre, strålande

7/5 -16

Bra skrivet och mycket vacker blomning

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.