Skriv början av artikeln om C. Hawaiian Splash `Lea´

Nyckelord: C. Hawaiian Splash `Lea´

Inlägg med C. Hawaiian Splash `Lea´ som nyckelord.

C. Hawaiian plash `Lea´. Från bolebo.

Ännu en liten cattleya men inte en inte en riktig mini utan snarare en kompakt cattleya.
Köpt i Dresden för snart 3 år sedan. Säljaren är från Taiwan och heter Ching Hua Orshids. Den är som namnet anger splashad, tyvärr är inte splashningen distinkt utan den ger ett lite suddigt intryck. Däremot tycks den ha god och kraftig tillväxt. Jag odlar den i småsten så all näring får den via bevattningen.

Nyckelord: C. Hawaiian Splash `Lea´

20/1 -19

Du lyckas verkligen! Jag försökte odla Sophronitis i småsten, gick inte så bra.

20/1 -19

Jag har också provat med Sophronitis i småsten med måttligt resultat. Sophronitis har tämligen klen rottillväxt medan Cattleyornas dito är betydligt kraftigare och trivs utmärkt i ca 15-20 mm sten. Odlar flera kompakta cattleyor i sten och med låga krukor/skålar.

20/1 -19

Cool!! inspirerad

21/1 -19

Fem ing. arter fr. den stora C. amethystoglossa till den lilla Sophronites coccinea, ger denna snygga å kompakta planta. Lite petigt, men borde den inte vara namnad SC. (Sophrocattleya). De e ju häftigt att man kan odla i nästan vad som, de gäller bara att anpassa skötseln därefter. Att odla i småsten verkar funka de oxå, bra jobbat!!

21/1 -19

Hej Göran Å. Nja.. det här med vad olika orkidésläkten och deras hybrider ska heta är enl min uppfattning ett ständigt virrvarr av olika taxonomers dagsform. De håller ständigt på med omorganisationer och namnbyten av olika släkten. Troligen hette Sophronitis Cattleya när hybriden skulle registreras. Jag är tämligen trött på taxonomer. Sten är ett utomordentligt medie om orkidéerna har kraftig rotväxt men svårare för de med tunna rotter eller svagare rotbildning.

21/1 -19

Håller med dig bolebo om namnen. De va bättre förr....hahaha. Jag har alltid haft lite svårt att komma ihåg namnen, å nu när man lyckas komma ihåg ett namn......ja, då är de ändrat . De mest hopplösa är ju vad hybriderna ska heta, när arterna byter släktnamn. Så de där taxonomerna står inte högt i kurs hos mig!! Hade ingen aning om att dem lyckats, med att ha haft Sophronites c. som en Cattleya. Hur som så är de en fin planta, å du har inget problem med nedbruten kompost

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.