Skriv början av artikeln om Brommö

Nyckelord: Brommö

Inlägg med Brommö som nyckelord.

I orkidekretsar kanske det är känt sedan länge men i dagens Mariestadstidning går att läsa om invigningen av det nya naturreservatet på Brommö och om orkideerna Knärot och Skogskniprot som växer här.
De växer i området kring Rövarsand.

Brommö för övrigt är jättefint och väl värt ett besök!
Här finns mera info om ön:
http://www.vastsverige.com/sv/mariestad/...

Nyckelord: Knärot, Brommö, Skogsknipprot

8/7 -11

Sånt där är alltid trevligt att läsa om. I den kommun där jag bor gör man kalhyggen av de platser där knäroten växer. Med flera stora pappersindustrier och sågverk i kommunen ser de styrande naturreservat mest som förlorade arbetstillfällen.
"Blommor går inte att äta", är ett argument som inte är ovanligt.

8/7 -11

Fy va trist!

På Brommö har man hängat in platserna där de växer. Bra, men får hoppas att det inte triggar någon att gräva upp dem bara!

8/7 -11

Papper är inte heller särskilt gott att äta...

8/7 -11

Zinzol: Hoppas att det går lika bra som på Møns Klint i Danmark! Här har man till och med gjort en rundtur, där man kan låna med sig en gps för att på så sätt hitta de olika arterna (se här och här ).

Jag tyckte också att det lät lite "läskigt" att leda folk direkt till orkidéerna på det sättet, men faktum är att både intresset och respekten för de ovanliga arterna har ökat i och med detta. Det är nog så att det är lättare att tycka att något är viktigt att bevara om man själv har upplevt det. Så lycka till i det nya reservatet!

8/7 -11

Tyvärr börjar man höra allt fler politiker som menar att vi har för många naturreservat. Att vi borde börja avverka skog eller bygga fritidshus i en del av de som redan finns.

11/7 -11

För många naturreservat? Det var det dummaste jag har hört. Och sommarstugor finns det väl nog av.

11/7 -11

Det är faktiskt fler än man tror som tycker att vi har för mycket skyddad natur i Sverige. Speciellt gäller det i de nordligaste länen. I FjällMistras rapport nr 15 från maj 2005 kan man till exempel läsa att i Sorsele är det 37,9 % och i Jokkmokk 26,5 % som anser att det finns för mycket skyddad natur.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.