Råd / Släkten, arter och hybrider / Brassolaeliocattleya /

Skriv början av artikeln om Brassolaeliocattleya Eagle Eye

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Eagle Eye

Inlägg med Brassolaeliocattleya Eagle Eye som nyckelord.

Blc Eagle Eye 'All Victory'. Från Monica.

Nu har den slagit ut! Leverades med knoppskida från Schwerter, och snart därefter började knoppar växa inuti den. Den var svår att fotografera, kameran tycks ha svårt för färgen vitt, som den här, och riktigt röda blommor. Orkidén doftar fylligt, som en tyngre och exklusivare parfym av ett slag som som jag själv aldrig skulle sätta på mig.

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Eagle Eye

30/10 -07

Det är något speciellt med vita Cattleya blommor. Grattis!
mvh
Mikael

30/10 -07

Den ser jungfrulig och drottninglik ut på samma gång. Den borde kanske heta Queen Victoria i stället

30/10 -07

Mmmmm Gillar.
Det är maffigt med storblommiga Cattleyer, speciellt vita.
Grattis, Hans

Verkligen en stilig Blc du fått tag i! Grattis till den fina blomningen.

30/10 -07

Vacker och storslagen.
Grattis
Annelie

Mycket vacker Monica,grattis ! Att den doftar blir man ju inte heller så ledsen för?
Monika

30/10 -07

När det gäller doften blev jag så häpen först, den doftar nämligen mormor Hon har varit borta i många år nu, men vips så mindes jag hur det såg ut inne i i hennes spännande klädkammare där det fanns många vackra gamla sidenparaplyer, scarfsar och annat intressant för en liten flicka, och så; den där doften.

31/10 -07

Doftsinnet lär ligga väldigt nära hjärnans minnescentrum, vilket skulle förklara varför dofter snabbare än t.ex. bilder framkallar minnen. (Förlåt, kunde inte låta bli att ösa ur mitt förråd av "värdelöst vetande"... )

31/10 -07

Intressant, inte värdelöst vetande alls!

31/10 -07

Härlig orkide, underbart med dessa dofter och jag håller med Monica om att Plopps information om dofter och hjärnans minnescentrum är intressant information, tack Plopp!
mvh
Mikael

1/11 -07

En doft av Mormor... Det var allt en kärleksförklaring tror jag En dam med sidenparasoller i garderoben doftar kanske lite åt det anrika Shalimarhållet...Shalimar skapades av Guerlain 1925, och har doft av vanilj, iris, opopanax (en ört vars kåda även anv. i rökelser) och bergamott. Det är en tämligen tung doft som passar bäst i minimal dos när man sitter ute på en månbelyst plats i varmt augustimörker, gärna i en vacker trädgård...men många äldre damer älskar att ösa över sig en halv flaska åt gången, varpå effekten kan bli milt sagt bedövande, och därför är det många som får rysningar av den doften. Rätt avvägd och använd är det dock en fantastisk doft, varm och sensuell och med en hjärtnot som dröjer sig kvar på huden i flera dygn...
Vad spännande och fantasieggande med en sådan mormorsklädkammare - där finns nog många historier som väntar på att bli berättade!

1/11 -07

Helt riktigt gissat, Säluttern. Mormor var en dam med både en spännande klädkammare och många minnen, och tur nog hade jag en klok äldre kusin som drog med sig en bandspelare och lyckades få henne att berätta och spela in mycket innan det var för sent. Tänk att en doft från en orkidé kan väcka minnen, och få en att sakna, så som jag saknar min mormor. Kom just på att det är Allhelgonadagen idag. Så nu ska jag gå och sniffa lite på Catttleyan och minnas mormor.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.