Skriv början av artikeln om Botaniska trädgården Beijing

Nyckelord: Botaniska trädgården Beijing

Inlägg med Botaniska trädgården Beijing som nyckelord.

26/10 -11

Hälsningar från Kina

Hälsningar från Kina. Från Sheila.

Vägg full med Phalaenopsisar i Konservatoriet, Botaniska trädgården

Nyckelord: Kina, Botaniska trädgården Beijing

26/10 -11

Tjusigt!! Vi åker till Peking/Beijing på söndag, men jag räknar inte med att hinna se några orkidéer.

Både vattenfallet och blomfallet är tjusigt!

26/10 -11

Oooootroligt vackert! Tack för detta ögongodis!

26/10 -11

Det var många skönheter på en gång

27/10 -11

Mia: Vi kan vinka till varann. Jag åker hem på söndag. Synd att du inte hinner med Botaniska.
Tack för trevliga kommentarer.

27/10 -11

Sheila - när vi flyger från Arlanda på söndag kväll, så är det redan måndag i Peking
Hur länge har du varit där och vad har DU hunnit med? Vi ska besöka en av sönerna, som jobbar där ett halvår. Det blir iaf Kinesiska muren, Den Förbjudna Staden, shopping och äkta god kinesisk mat

29/10 -11

Mia: Vi var här första gången för 30 år sen och såg alla sevärdheter den gången. Andra gången 1995, och nu ytterligare en gång 15 år senare. Förändringen är enorm. Från enbart cyklar till fullpackade 4-5 filiga motorvägar. Vi har varit här 10 dagar för ett EU-China projekt och njutit av god mat och trevligt bemötande. Vad gör din son i Beijing?

29/10 -11

Han jobbar med ett datorprojekt - det är ett konsultuppdrag och billigare att fixa sånt i Kina. Han var där i fyra kortare vändor, innan han tog med familjen. Sista gången då, så ordnade han med lägenhet och var på IKEA och handlade
Nu hyr han bil och vi har hört mkt om trafiken - kineser kan inte vänta - varken på att låta folk kliva AV från tunnelbanan först - eller på att få köra om.. Då kan man kanske i stället köra om på fel sida - låter inte precis betryggande

29/10 -11

Mia: Ja, trafiken är enorm. Tunnelbanan underlättar, men där är det också packat. Idag har vi undvikit bilarna och promenerat i hutongerna (bakom Förbjudna staden). Där finns lite kvar av det gamla Beijing/Peking, men där fanns inte en orkidée!!

29/10 -11

Hutongerna har jag läst om, smala gamla gator, kommer vi säkert att gå i

Prata om bilden

Nytt konnservatorium med orkidéer, bromelior, kaktusar och succulenter samt regnskog. Svårt att hitta men värt besöket, om någon har vägarna förbi.

Nyckelord: Kina, Botaniska trädgården Beijing

27/10 -11

Cool drivhus Har du også billeder indefra?

27/10 -11

Jo, Botaniska i Beijing satsar stort, och det är ju bra. Jag har dock lite blandade känslor efter att de försökt få patent på en metod att föröka hotade orkidéarter. Kunskapen om fröförökning bör spridas till många, inte monopoliseras av de med starka ekonomiska muskler.

27/10 -11

larsb: Jodå, jag har bilder inifrån. Väntar tills jag kommer hem. Internet är knöligt här. Facebook mm fungerar överhuvudtaget inte.
Motvalls Gubbe: "Stort" är rätta ordet! De visar verkligen sina muskler här. Kände mig som en liten mygga idag i det enorma kongresspalatset; granne till det olympiska "Fågelboet".

27/10 -11

Motvalls Gubbe: Vet du något om förökningsmetoden de ville patentera?

27/10 -11

bolebo: Det är några år sedan, och jag minns inte exakt, men det borde gå att hitta en patentansökan på nätet om man bara kan hitta de rätta sökorden.
Jag minns bara att jag tänkte: "Det skulle kännas rätt fånigt att lägga ner en massa arbete för att komma fram till ett bra sätt att föröka orkidéer om det sedan visar sig att någon redan har patent på metoden."
Fast förmodligen involverade kinesernas metod teknik som jag aldrig kommer i närheten av.
Eller också försökte de bara slå mynt av något som alla i princip kan ägna sig åt hemma på köksbänken.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.