Skriv början av artikeln om Blomsterlandet Växjö

Nyckelord: Blomsterlandet Växjö

Inlägg med Blomsterlandet Växjö som nyckelord.

Var på tjänsteresa till Växjö idag och passade på att titta in på Blomsterlandet där de har "Orkidevecka", alltid härligt att kolla in orkideer.
Fanns ett par större fina C. cristata till salu, några fina Ascocentrum miniatum, Phaius tankerville alba mm. Saknade dock en hylla med bara arter.

Mvh
Mikael

Nyckelord: februari 2010, Blomsterlandet Växjö

25/2 -10

Mikael - snöovädret hindrade oss att åka som planerat i lördags, så min kompis Dana och jag åkte dit i söndags i stället. Vi blev faktiskt väldigt besvikna - alla Stenåsas plantor hade fyttats vidare på lördagseftermiddagen. Det som fanns att se, det är dom som du fotograferat och ingen av dessa plantor intresserade oss.
Ascocentrum var jättesöt, men dyr och just nu är jag i en "icke-vanda-period". Vad gäller cristatorna, så har jag ännu inte gett upp hoppet om mina egna små exemplar. Phaius tycker jag bättre om i sin vanliga form, men den är hur som helst alldeles för storvuxen för mina fönsterbräden.
Som vanligt kollade jag också Papharna - men det fanns bara ett fåtal hybrider, samt ett antal delenatii i knopp och en sån har jag redan.
Så en annan person hade kanske jublat, jag blev mest besviken.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.