Skriv början av artikeln om Blomsterlandet Västervik Arne Margit Kastberg

Nyckelord: Blomsterlandet Västervik Arne Margit Kastberg

Inlägg med Blomsterlandet Västervik Arne Margit Kastberg som nyckelord.

Hejsan!

Har legat väldigt lågt på nätet senaste veckorna eftersom jag håller på o storstädar i min gamla internetdator som är äldre är vad de yngsta medlemmarna på OP är... o då snackar vi om stenåldersdatorer.

Btw, någon som vet om man bara kan radera delar av mappen C _RESTORE som innehåller 595 filer i 5 mappar på totalt 350 MB utan att os:et går ner? Kör MS Win Me SP1 på maskinen.

O så till min egentliga fråga. Svenska Dagsresor kör en dagsresa här från Öland upp till Västervik o Blomsterlandet 18 sept o till den orkidéutställning som Arne o Margit Kastberg arrangerar. Enl utskicket ska dessa två vara två av Sveriges största orkidéexperter!

Någon som har några erfarenheter av nämnda utställning?

Nyckelord: Blomsterlandet Västervik Arne Margit Kastberg

6/10 -08

Hej, jag vet inte om detta stämmer men är också intresserad av svaret. Jag hittade igår att Blomsterlandet har flera orkidéutställningar i Sverige i höst, t ex i Borlänge (Kupolen) v46, dvs 16-23/11. Tyvärr lyckades jag inte hitta igen samma upplysningar på hemsidan idag, och nu ska jag iväg till jobbet snart... Men kanske en mini-OP-träff i november stundar?

6/10 -08

iwahl... här har du en länk till FROSSA I ORKIDÉER I VÄSTERVIK

6/10 -08

Hej! Jag vart på blomsterlandet i Karlskrona i helgen där Kastbergs hade sin orkideutställning den 2-5:e. Jag tycker den var helt klart sevärd för mig som bara har 3 mil till Karlskrona. Förutom en massa hybrider i blom så hade Kastberg med sig egena orkideer till försäljning, och de var väl dessa som var mest intressanta. Många olika arter, men här var bara en del i blom eller knopp.
Dock måste sägas att det nog kan vara svårt och göra något kap, för att de vart rätt dyra. Jag köpte en blomstor Cattleya gaskelliana var.alba i en 16 cm kruka för drygt 400:-. Tyvärr hittar man ju inte så stora arter av Cattleya till försäljning allt för ofta.

/ Anders

6/10 -08

När det gäller _RESTORE mappen så kan man minska ner storleken
på utrymmet Windows får använda till den mappen, och hur många
dagar bakåt man vill spara. Jag har inte ME utan XP Pro som fungerar
lite annorlunda, så jag kan inte säga säkert hur Du ska göra.

6/10 -08

Tack Öland4ever (jag var f.ö. i Lökenäs i somras, fint!) - jag ska kolla länken och hoppas på lite OP-träffar sen i Borlänge v. 46! Ingegerd

7/10 -08

A G... det var intressant att läsa. Så de åker runt i Sverige o har orkidéutställningar!? Tydligen är det klart värt ett besök, det hör jag även om priserna inte alls ligger i nivå för att jag ska handla något. Men man kan ju åka dit o titta.

Är paret Kastberg medlemmar på OP?

letherneck... jag hade ut frågan på Passagens Debatt o fick svaret att Filerna i system restore är till för att du ska kunna göra en "systemåterställning" i fall datorn krånglar.

Har kört diverse städprogram typ HS CleanDisk o CCleaner men inget av dem fixar den här mappen. Håller på att städa upp i hela operativsystemet för hand... fil för fil... mapp för mapp. Vet inte om det går att installera XP på en 233MHz MMX med 128 MB RAM o 5 GB ledigt hd utrymme. Har datorn enbart som internetdator... har för övrigt några datorer till som jag enbart har till foto, film, video o musik.

Susanna Rosén o Peter Göttfert i TV4:s "Efter Tio"

Hoppas att ni inte missade Susanna Rosén o Peter Göttfert i TV4:s "Efter Tio" idag tisdag där de visade upp ett 100-tal orkidéer o dessutom planterade om en Phalle i direktsändning samt snackade orkidéer o svarade på tittarnas frågor!

7/10 -08

Håkan, jag tror inte de är medlemmar här, har inte sett dem iallafall. Kan även meddela att de hade billigare arter med sig.

7/10 -08

Öland4ever, det går inte att insatllaera Win XP på en 233MHz.:-)
Återställningspunkter sparas tills det hårddiskutrymme som reserverats för
Systemåterställning är fullt. Vartefter nya återställningspunkter skapas, tas
gamla punkter bort. Om du stänger av Systemskydd (den funktion som skapar
återställningspunkterna) för en disk, kommer alla återställningspunkter att tas
bort från den disken. När du aktiverar Systemskydd igen, skapas nya
återställningspunkter.
Det Du ska göra är att inaktivera systemåterställningar i kontrollpanelen/
Prestanda och underhåll/system. .

7/10 -08

letherneck... varför går det inte att installera XP på en gammal 233 MHz MMX? Menar du att det tekniskt inte går... eller menar du att det kommer att gå tröstlöst långsamt?

Jag kör en superuppdaterad Me nu men laddade alltid ner alla nya fixar som MS släppte. Att installera en gammal "ren" Me ovanpå den Me jag nu kör är ju ingen större vits eftersom MS har slutat att göra uppdateringar till Me om de ens går att få tag i. Den Me jag nu kör har inte varit ominstallerad på över 8 år så hd borde omformateras o os:et installeras på nytt. Då tänkte jag... om jag skulle försöka att installera XP. Frågan är väl om moderkortet, minnena, grafikkortet o mina tre hd:ar stödjs av XP?

Btw, läste föresten på något forum om en kille som körde XP på en gammal 133:a. Min 233:a är en uppdaterad 133:a. Köpte den ny hösten 1995!

7/10 -08

Jag hade en precis lika gammal 233:a förut, Win XP vägrade att installera
på den, XP Pro kör ju en test först, talade sedan om för mig att min dator
var för gammal. Det har att göra med hur många bitar den kan hantera,
8, 16, 32 eller 64-bitars kod, mitt xp vägrar t.ex. att installera drivrutiner till
min printer på grund av detta.
Du behöver inte ominstallera eller formatera om den inte krånglar, disken kan
du bara köra defrag och kontrollera för ev. fel så när det gäller diskarna är det
inget problem, däremot grafikkortet kan bli samma problem med drivrutinerna
som jag har med min gamla printer.
Jag skulle tro att killen överdrev lite grand, inte ens Microsoft hävdade detta
när de de första testversionerna av XP kom ut.

7/10 -08

letherneck... menar du att du fick felmedelande när du försökte att installera XP Pro? Det kan jag väl iof sig förstå eftersom en 233:a troligen inte kan hantera alla säkerhetstutiner som XP Pro kräver. Nu tänkte jag installera... homa basic... eller vad det nu hette... XP för privata hemmaanvändare. Pro versionerna är väl egentligen avsedda mer för företag som kräver extra hög säkerhet. Själv kör jag 2K Pro på en notebook men skulle hellre vilja ha XP home basic eftersom jag tycker alla säkerhetsrutiner är alldeles för jobbiga. Datorn har för övrigt aldrig varit ansluten till nätet!

Ett problem med notebooken. Det var 2K Pro SP1 förinstallerat när jag köpte den. Tog ner SP4 häromdagen men upptäckte att det inte gick att installera UTAN att datorn är ansluten till nätet!!! Laddade ner SP4 med min 233:a o körde över SP4 med hjälp av vanlig nätverkskabel till notebooken. Men SP4 krävde att datorn var ansluten till internet!!!

Undrar om det är likadant med XP? I så fall kan jag inte installera XP home basic över 2K Pro på min notebook... grrr för Mr Gates. Får överväga om jag ska gå över till Linux!?

7/10 -08

... glömde bort att tillägga att min internetdator... dvs 233:an strular som bara den. Varannan gång går det inte ens att stänga av den... en gång i timmen stenlåser den sig när jag surfar på nätet mm mm mm. Borde som sagt formatera om hd o installera om os:et.

Har ändå städat datorn ordentligt. I princip ligger bara os:et på C disken. Kör Scandisk varje dag o defraggen en gång i veckan!

7/10 -08

Repair brukar också fungera, det är förmodligen någon drivrutin som
strular bara, eller att minnet blir fullt eller för defragmenterat.

7/10 -08

Det KAN gå att installera XP på en 233 men då måste man uppdatera hårddisken som va på bara 5gig. Bara xp ligger på ca 1-2gig(ännu mer med uppdateringar enligt min dator som är precis ominstallerad har jag ett xp på 4.79gig) men behöver mer utrymme för att att kunna köras. Gäller oxå att man hittar ett XP som är från allra första böjan typ... Men kan va så ändå att XP inte funkar. Det beror ofta på att just moderkort, grafikkort inte stöds... Jag skulle rekommendera att hitta windows 98 o använda den versionen ist!
Va nog lite snabb i läsningen Hur många gig e hårddisken på allt som allt?

8/10 -08

letherneck... Me var väl inget höjdarprogram direkt. Vet många som gick tillbaka till 98:an istället som spira76. rekomenderar. Anledningen till att jag kör Me är väl i första hand för att... som jag skrev... alltid laddat ner alla bugfixar o uppdateringar som släppts till Me o att jag självfallet kör IE med 128 bitars kryptering. Vill minnas att inte internetbankerna ex Skandiabanken stöder 98:an, tyvärr.
XP pro var ju en vidareutveckling av 2K Pro som var en vidareutveckling av det älskvärda NT som älskades av alla serverägare.

spira76... totalt är C disken... tom alltså... på 6,5 GB. Har kört över allt som legat på den till en notebook som jag har några 160 GB, 250 GB o 500 GB externa diskar kopplade. Så om XP städar rejält när jag installerar det över Me... alt att jag formaterar om C disken... så har jag 6,5 GB ledigt utrymme. Har för övrigt 2 diskar till i 233:an... D o E som är på 18 GB resp 20,5 GB. Håller på för brinnande livet att tömma dessa två diskar så det är totalt tomma när jag börjar ominstallationen.
Kan väl även i värsta fall ge mig ut o leta upp några gamla minnen. Har 128 MB nu men vill minnas att moderkortet stöder 256 MB... ev 512 MB... minns inte tyvärr.

Alt är ju att göra en exakt kopia av C disken på D exempelvis INNAN jag formaterar den alt installerar XP över Me. Då har jag den som en backup om allt skulle gå käpprätt åt skogen. Har haft kompisar som haft XP installerat på C, Me på D o Linux på E o det har ju funkat.

Vill minnas att moderkortet är ett Asus TP4XE o grafikkortet är ett Matrox Millennium o det var det bästa som fanns på den tiden... 1995. En av anledningar att den fortfarande hänger med 13 år senare!

8/10 -08

Letherneck, rekommenderar att du isf lägger xp på någon av de större diskarna då de som sagt behöver ett visst utrymme för att köras oxå o uppdateringar kommer ju hela tiden till xp så windows mappen blir lätt väldigt stor.. O sen om man vill kunna köra en defrag så måste man ha typ minst 13% ledigt o de blir lite svårt på 6.5gig. Tyv e de ju inte säkert de funkar iaf men inte dumt o testa om du gör en backup Jag är dålig på namn så grafik kort o moderkort e svårt att hålla reda på då de kommer så mycke nytt... Men vet att 98:an funkar till viss del bättre än ME även om inte alla sidor längre stödjer den versionen. Fast helst skulle jag rekommendera att köpa en bättre begagnad dator som xp passar till. Finns idag många billiga varianter Hade sålt min gamla dator om inte moderkortet bestämt sig för att lägga av, för en 5hundring med de som var allra nyast -00 plus alla program som ingick då... så nu blev den "slaktad" istället o jag fick en söt liten fläkt till mina orkisar ist... Men den funkade riktigt bra innan dess Kör själv XP på min dator nu o vista på den bärbara o jag trivs bra me båda faktiskt... Aldrig dumt o testa som sagt glöm bara inte o göra en backup... Har själv förlorat mycke pga att ha varit för lat med att bränna ut mina filer... ler

8/10 -08

Öland4ever, på min förra dator, som kom med ett förinstallerat Win ME,
installerade jag Win XP pro över ME, det funkade utmärkt.
Min nya dator är en som jag plockade ihop själv, men jag sparade mina gamla
hårddiskar, så jag kör fortfarande från samma installation som gamla datorn.
Lite drivrutiner som behövde bytas bara eftersom jag kör med AMD Sempron
Processor 3800+ nu.

8/10 -08

Oj jag undrar hur jag skriver egentligen hahaha... Yr i nattmössan Messet ovan skulle ju vara till Öland juh Men ni förstod de säkert ler

8/10 -08

spira76, Visst gjorde vi det.:-)

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.