Skriv början av artikeln om Bladfällande

Nyckelord: Bladfällande

Inlägg med Bladfällande som nyckelord.

Dendrobium Victoria reginae direkt från Karge. Från Daniel_Olsson. Fri bild.
Dendrobium Victoria reginae som inte mår bra?. Från Daniel_Olsson. Fri bild.

Hej,

Jag köpte en Dendrobium Victoria reginae av M.Karge på årets orkidémässan i Göteborg.

I början så blommade den på väldigt fint men så efter en månad ungefär så började den vissna ner, sen när jag var borta två veckor när den inte fick vatten så tappade den blommorna...

Min fråga till er är om det är e bladfällande sort och om det ni ser på den andra bilden i sådana fall är naturligt för arten? om INTE vad gör jag för fel? vattnar varje Söndag med genomspolning och avrinning, näring får den en gång i månaden ungefär.
Den torkar upp mellan givorna och står i västerfönster.

Ni som lyckas med dom, hur gör ni?

Mvh Daniel

Nyckelord: Dendrobium Victoria reginae, Bladfällande

4/11 -10

Visst victoriae-reginae tappar sina blad efter en tid.
Jag har mina monterade, jag tycker det är lättare att hålla koll på hur mycket de vill dricka då.

4/11 -10

söt liten viktoria

jag har min i kruka, ståendes så att bulberna kan hänga nedåt så som i naturen. Fungerar bra att ha i ampel. Min står vid balkongdörren som är öppen dygnet runt, året runt. Östfönster.
vattnar varje helg, och näring varannan under tillväxt samt blomning. Dem fäller sina blad, men de bladlösa bulberna blommar även dem likaså som de bladförsedda.
Har min i ganska luftigt substrat så den torkar ut.
Nått jag märkt med min är att den gillar mkt vatten, sprayar 1-2 ggr per dag på bladen samt översta barklagret.
som med de flesta växter behövs en balans mellan ljus, vatten, temp och näring (om man nu användet det). Min står mkt ljust och med rätt mkt luftcirkulation.

Rent generellt är det inte helt ovanligt att plantor som bytt odlingsmiljö reagerar med vissnande blomknoppar el med förkortad blomning. Men beror på, det som funkar hos den ena kanske inte gör det hos den andre. En del plantor behöver mer tid för aklimatisering och prioriterar bort blomningen. Varit med om detta själv men betyder inte att varje planta gör det.
Kanske vart det lite mkt förändring och därmed obalans för din planta när du fick hem den!? kan ha galet fel men var bara en tanke. sen att bladen gulnar å vissnar är naturligt.

5/11 -10

Har fått lära mig att dom älskar mossa. Min har mossa i det översta lagret, ca 1/3 av krukan. Vattnar var 3:e dag under blomningen, svag näringslösning 1g/v. Sprayar några ggr om dagen. Hänger svalt, mycket ljus och hög luftcirkulation i ett nordostfönster som står på glänt. Det här funkar för mig

5/11 -10

Otrolig vacker

5/11 -10

Ja men då finns det nog hopp ändå
Jag fortsätter på inslagna linjen fast kanske vattnar hellre lite för ofta än för sällan (kommer resa en del i mitt jobb, då blir det ju lite ryckigt...)
Ska testa med vitmossa när jag planterar om den om nått år också

Visst är den liten och söt! men jag antar att den blir större med åren det brukar ju bli så!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.