Skriv början av artikeln om Blåsigt

Nyckelord: Blåsigt

Inlägg med Blåsigt som nyckelord.

Jag har nyligen placerat några av mina orkidéer i ett litet akvarium med lavagrus i för att öka luftfuktigheten runt dem, akvariet har ett lock med en lampa, så för att inte luften ska bli stillastående så har jag satt dit en datafläkt som har stått på hela dagarna. Hur ofta och länge ska man ha fläkten på?
Tänker mig att det kanske blir för blåsigt för växterna om det blåser non-stop

Nyckelord: Blåsigt, Luft, Datafläkt

28/2 -13

Jag har också trott att det kan bli mer än nödvändigt, men när jag själv la ut frågan för en tid sedan fick jag till svar att de flesta har fläkten på jämt. Man kan dock reglera hastigheten på den och på så vis även draget.. Jag hade min på runt 4.5 Volt, efter en tid ruttnade en bulbophyllum bort, så numer ligger jag på en hastighet om 7.5 eller om det var 9 istället...

28/2 -13

Okej då låter jag min gå ständigt, antar att det är bättre med för mycket luftombyte än för lite

1/3 -13

Låt fläkten gå hela tiden och det är bra som du skrev modden att ha en lite starkare Volt upp till nio är nog bra. Annars finns ju risken att det möglar vilket förhindras med lite starkare drag på fläkten.

1/3 -13

Har själv ett 60L som jag satt in 4 st fläktar i för att få lite snurr på luften. Dock den tystaste (& kanske därmed minst effektiva sorten) eftersom de går dygnet runt.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.