Skriv början av artikeln om Beställa från utlandet

Nyckelord: Beställa från utlandet

Inlägg med Beställa från utlandet som nyckelord.

31/3 -12

Handla via ebay

Är det någon som handlat orkidéer på ebay någon gång? Jag tycker det verkar vara ett roligt sätt att hitta lite annorlunda sorter i mindre kvantiteter för mig som privatperson, men vet någon hur det funkar med tull osv? Behöver också jag tillstånd från jordbruksverket?
Jag gissar att det är olika tull om avsändaren är inom Europa eller inte..

Nyckelord: Beställa från utlandet

31/3 -12

Inom europa tror jag det är helt tullfritt, men jag har ingen bra koll....
Har du sett den nya sambeställningen från Tyskland, Schwerter, som är uppe nu under 'Köp&sälj'?

31/3 -12

Som Blomtjuven säger har vi sambeställningen från Schwerter nu. Den är öppen tills den 2a april, det finns fortfarande plats kvar i beställningen om du vill vara med, Lojsans

31/3 -12

Jag har handlat en hel del på Ebay, men det måste vara inom Europa. Då behövs inga tillstånd. Kolla efter orkidéer på ebay.co.uk, ebay.de och ebay.fr. Jag föredrar det tyska sidan eftersom utbudet är störst där och frakten ofta ganska rimlig.

31/3 -12

hej hopp
Jag har också handlat en del på Ebay och oftast är det bra grejor man får, dock händer det att när arten väl blommar så är det inte alls det man köpte vilket är lite tråkigt framför allt om man betalat en del för det. och som Merwic säger var noga med att du har koll på i vilket land avsändaren är i, det finns gott om asiatiska säljare på ex tyska ebay och att de ringer ifrån arlanda och undrar var dina papper är är ju inte så kul när man trott man köpt ifrån tyskland. Köpte ett objektiv en gång (visseligen inte en orkidé, men ändå) det blev förtullningsavgifter m.m. för det visade sig att säljaren satt i usa, han tyckte jag skulle ljuga och säga att det var en gåva om jag minns rätt, det blev lite upp till mig om jag ville ha det så fick jag betala tullavgiften då jag redan betalt objektivet...

31/3 -12

Jag har handlat en hel del på tyska ebay och har bara bra erfarenheter. Det är lönsamt att kolla upp de omdömen säljaren har.

31/3 -12

Jag har handlat en hel del under årens lopp på tyska e-bay och det har funkat bra. En enda gång fick jag plantor som var fulla med ull-löss. Jag minns inte vem säljaren var men jag köpte inget därifrån mer.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.