Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Bakerara

Nyckelord: Bakerara

Inlägg med Bakerara som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Bakerara

B. Flying 'Stars and bars' (1)

Prat om släktet Bakerara

Från Teddeh.

Hej alla!

Som helt ny medlem på detta forums är det med spänning jag ser fram emot att få diskutera mitt "nya" intresse.

Har inte så många orikidéer i dag men intresset har väckts, så det kommer sanolikt bli fler.

Nu till min första fråga:
I helgen fick jag en orkidé i present. Fantastiska fin med kraftiga, mörkt gröna blad och bulber. Enligt etiketten heter den Degamora "stars and bars" men när jag söker på detta på nätet hittar jag nästan ingen info alls. Jag misstänker att handlaren kanske har skrivit fel namn på den?

Jag skulle gärna vilja veta vilket släkte den tillhör, eller härstammar ifrån. Är även tacksam för skötselråd och hur man får den att blomma igen.

Tack på förhand.

Nyckelord: Degarmoara Stars and Bars, Bakerara Flying 'Stars and bars'

19/3 -07

Namnet är felstavat, den heter Degarmoara Stars and Bars. Är en flersläkteshybrid med Brassia, Miltonia och Odontoglossum så den har sina rötter i sydamerika.

Den gillar en jämn vattning, helst utan uttorkning då de nya skotten lätt kan bli dragspelsveckade, jämn tillgång till näring när den växer. GIllar det faktiskt ganska svalt. Hög luftfuktighet älskar den också. Försök hålla den mellan 15-25 grader så ska det gå bra för dig. Men den är trots allt mycket lättskött.

19/3 -07

Tack så mycket för hjälpen. Ska denna orkidé ha en viloperiod efter avslutad blommning (svalt och torrt?)?

19/3 -07

Förmodligen så kommer den börja på ett nytt skott rätt så omgående efter blomningen, men titta på den och se vad som händer! Gtgoon skriver att den ska ha jämn vattning och det brukar man säga när man menar året om, inte bara under en tillväxtperiod - alltså ingen torrperiod! Dock så behöver du inte ge den någon näringstillsats när den inte växer, utan bara vatten. Jag har en okänd flersläktshybrid av något av nämnda släkten och det enda problemet hittills var när det var så varmt förra sommaren - den aborterade de flesta blomstänglarna när den sedan blommade under hösten. I övrigt är den väldigt lätt och kräver inte särskilt mycket ljus för att trivas.
Lycka till!
/Mvh I

19/3 -07

Tack så mycket!

19/3 -07

Hej

Den rätta beteckningen på denna planta är Bakerara Flying 'Stars and bars' enligt RHS.

Den hette nog Degarmoara från början men när man flyttade någon av förfäderna till släktet Oncidium bytte den namn till Bakerara.

Bild på en peloriskt exemplar http://www.flickr.com/photos/58816843@N0...

mvh

Mats E

19/3 -07

Tack, fick min planta ett namn med=)

Ge ditt svar