Skriv början av artikeln om BLC Kuwale Gem 'UF1'

Nyckelord: BLC Kuwale Gem 'UF1'

Inlägg med BLC Kuwale Gem 'UF1' som nyckelord.

27/4 -14

BLC Kuwale Gem 'UF1'

BLC Kuwale Gem 'UF1'. Från Haloj.

 

Nyckelord: BLC Kuwale Gem 'UF1'

Prata om bilden

27/4 -14

BLC Kuwale Gem 'UF1'

BLC Kuwale Gem 'UF1'. Från Haloj.

En snygg Cattleya som hittills varit lättblommad vid tiden strax före jul. Köpt av Marita för ett par år sedan. Dessvärre är den ett monster. Plantan är ett riktigt dåligt exempel på en Cattleya (eller bra exempel på hur skrymmande dom kan bli), så rådet får bli att man googlar och försöker hitta en bild som visar exempel på hur plantan i sin helhet ser ut. Tyvärr finns det sällan bilder där det visas. Jag kanske dessutom har haft lite "otur".

Osäljbar är den nog också, någon som är intresserad

Nyckelord: BLC Kuwale Gem 'UF1'

27/4 -14

BLC Kuwale Gem 'UF1'. Från Haloj.

Helbild på "monstret", 90 cm mellan bladspetsarna, och då har jag "hjälpt" den att växa så rätt som möjligt.

27/4 -14

"Allt går att sälja med mördande reklam", välvuxen rejäl Cattleya med stora karamellfärgade blommor säljes för det facila priset...?

27/4 -14

Vackra blommor!

27/4 -14

Jättevackra blommor Du kan inte dela plantan då och sälja iväg halva, har också en del monsterplantor, man kan söka på The International Orchid Register, och få fram vilka arter som ingår i sin planta, då kan man på ett ungefär lista ut hur stor den borde bli

27/4 -14

Jättevacker, men ja de blir stora...

27/4 -14

Så vackra blommor!

27/4 -14

Man kan säkert ha fem välväxta L. purpurata på samma yta som den här. Purpuratan har både längre bulber och blad än denna, men har den goda egenskapen att växa rakt upp och har förhållandevis tätt mellan bulberna. Jag tycker även att det sällan skrivs om växtsätt, även för arter. I och för sig står ofta längd på bulb och blad, men inte om dessa växer horisontalt åt godtyckligt håll, som den här.

Visst kan man dela men i det här fallet ser jag vissa svårigheter. Främst vill man nog lägga vantarna på frontbulberna själv och inte bakbulberna. Problemet är att de två senaste bladspetsarna har ett spann på 90 cm!!!

27/4 -14

Eftersom jag har också några monsterplantor så brukar jag styra lite redan från början växtsättet. När bulberna är ganska unga får man binda fast dom att dom växer uppåt men att vara försiktig så dom inte bryts av.

28/4 -14

De är storleken jag gillar med Cattleyorna, men visst tar de plats men de är de värt

28/4 -14

Stella: Jag har bänt, böjt och bundit upp så mycket det går på den här. Men inte så lätt på just den här plantan. Skotten är verkligen kraftiga (själva bulben är närmare fem cm på tjockaste stället när den är ny och trind), och när den får för sig att starta tillväxten snett nedåt... du vet!
Den skulle vara ganska tuff som monterad, så jag får väl fortsätta drömma om ett framtida orangeri då.
Eller också får jag använda mig av ditt tips Dick

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.