Skriv början av artikeln om Angrepp??

Nyckelord: Angrepp??

Inlägg med Angrepp?? som nyckelord.

Från James.
Från James.
Från James.
Från James.

Flera av mina orkideer har fått dessa fläckiga beläggningar på bladen. Eftersom jag är helt nybörjare inom detta intresseområde har jag ingen aning om hur jag ska behandla mina ännu så länge blomvilliga orkideer.
Om det är löss av något slag borde det väl visa sig att plantan inte mår bra eller? Mina står trots dessa fläckar på bladen i full blom eller så är det nya stänglar på väg.
Tacksam om jag kan få ett gott råd om hur jag ska göra med mina skyddslingar.

Nyckelord: Angrepp??

Jag tycker snarare det påminner om brännskador.

I mina ögon är det precis som Doris säger brännskador. Jag hade låtit bladen vara och sett hur det utvecklas om bladen klarar sig och inte verkar vissna så låt det sitta kvar, börjar dem vissna vid skadan så klipp bladet nedanför skadan

8/11 -09

Tack för de trösterika(?) svaren! Jag trodde min lilla orkidésamling skulle bli kort och snabbt övergående pga angrepp av något slag. Brännskador tar väl inte död på plantan hoppas jag, men jag får nog flytta bort dem från fönsterbänken under stark sol i framtiden.

Man tänker inte alltid på när solen börjar stå lågt på höstkanten. Då hittar den in där den inte varit tidigare. Phalaenopsis tål inte solstrimmor!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.