Svalare på natten

4/2 -08

Läser överallt om plantor som vill ha det svalare på nätterna. Hur gör ni då? Är det skåp ni använder eller källare? Innebär detta att jag kanske ska låta bli de paphiopedilum med "helgröna" blad eftersom jag inte kan sänka tempen i lägenheten?

Nyckelord: Paphiopedilum, temperatur

4/2 -08

Jag stänger /sänker elementen nattetid .
Monika

4/2 -08

Så det krävs inte mer än att bara stänga av elementen? Trodde det skulle handla om tio graders skillnad...

4/2 -08

Paphiopedilum är det då inga problem med dem jag har , jag stänger av elementet på natten och kör kalluftfuktaren Pingvinen ( från Biltema ) på natten....blir svalt av det också. Har masdevallia hybrider också i samma fönster och de mår bra. ( knoppar nu ) ...mot rutan blir det också kallare var det någon ( John tror jag) som påpekade.

4/2 -08

Jag har alltid elementet avstängt med ventilen på glänt i mitt orkidé rum (eller gästrum som min man envisas att kalla det... lol), på natten stänger jag dörren och öppnar ett litet fönster bara ett par centimeter. Sätter mina masdies i fönsterkarmen närmast fönstret och phals längre in i rummet. Verkar funka bra. Drar ner temp från 20-21 till 15-16 nattetid. När de blommar ställer jag ut dem i lägenheten så att vi kan njuta av dem mera, och då får de klara temperaturen som den är...

4/2 -08

Jag har bara ett litet element i det rummet ja har mina som vill ha det lite svalare, och på kvällen stänger jag igen dörren dit, så då sänks temperaturen ganska rejält, skulle tro det är en 15 grader där inne nattetid, sen på morgonen öppnas dörren och mitt på dagen har det nog hunnit bli en 20 grader där... Så gör jag. Sen får man vell försöka se på dom om dom verkar trivas. Har funkat hittils iallefall.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Phellan:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik