Varför?

25/6 -07

Jag har råkat ut för ngt mkt konstigt.. Min dendrobium nobile har börjat få gula blad.. Men de gulnar konstigt..

Om ni tänker er mittranden på bladet, så gulnar de först på höger sida, sedan på vänster och efter 2-3 dagar så har bladet trillat av..

Varför gör det så?
Mvh Mina

Nyckelord: gula blad, Dendrobium

26/6 -07

Hur omfattande är bladfällningen? Är det gamla eller nya blad den fäller? Är det gamla blad som den fäller beror det antingen på kvävebrist eller att de är för gamla och ineffektiva. Plantan tycker helt enkelt att de stjäl mer energi än de ger och ger dem därför "sparken". Gulnandet beror i vilket fall som helst på att plantan bryter ner och för bort klorofyllet i bladet. På vilket sätt den gör det skulle jag inte tro spelar någon roll. Min D. nobile fäller också ett par av sina äldsta blad om någon dag.

26/6 -07

Jo de började med de äldsta.. Men nu har även de nya att börjat gulna.. Jag måste ha gjort ngt jätte fel med den här plantan.. Aldrig varit med om ngt liknande.. Klart att plantor fäller blad.. Men så här fort??

28/6 -07

Hmm... Det var märkligt att den fäller årets blad redan. Står den kanske för mörkt? Hur mår rötterna? Kan du ha vattnat för mkt eller för lite? Kan den ha fått några skadedjur som stör den?

28/6 -07

Det har varit värmebölja. En nobilehybrid vill inte ha de så varmt så därför fäller den sina blad tidigare än annars.
Det är inget att göra åt saken, inget att hetsa upp sig för. Den kommer nog blomma snällt nästa år också om du ser till att hålla den lite svalare.

Linda

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mina__86:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik