21/12: Cattleya-primär

18/12-19 : Cattleya White Island, 10 cm. Från GöranÅ.

21/12 -19

+ 13 jan

En mindre Cattleya som blommar för första gången, å tyvärr är denna oxå vattnad med näringsboosten som var till gräsmattan. Så tyvärr är där lite skador på den, men bortsett från det, så är de en mkt. vacker blomma. Den är en primär mellan walkeriana och jongheana som går under namnet C. White Island. Odlas i GreenMix i växthus.

13/1-20 : Nu blommar den andra stjälken, med en blomma som nu ser helt okej ut. Efter åtskilliga genomvattningar, så börjar de rätta till sig . Är glad för att alla plantor har klarat sig, å att skador inte syns på själva plantorna.

Nyckelord: Cattleya White Island

21/12 -19

Det syns att de har mycket god potential nästa gång de blommar

21/12 -19

Den här primärhybriden tilltalade mig så fort jag öppnade datorn. Både färg och form är mitt i prick. Jag har båda föräldrarna. Walkerianan hade jag i blom för några år sedan men tyvärr så skadades det ledande skottet och plantan vill inte bryta om. Vad gäller Laelia jongheanan så har den aldrig blommat. Jag fick den av en nära vän, död sedan mycket länge. Detta var omkring 1975 och han hade haft den många år utan att se någon blomma så han hade tänkt kasta den i kompostren. Totalt har det alltså gått mer än 50 år utan resultat. Här kan man snacka om envisa odlare. Hade det inte varit för att den en gång för kanske 10 år sedan hade små knoppanlag så hade nog jag också gett upp.

21/12 -19

Varje gång en planta på cattleya-bordet slår ut nu efter sommaren, så är hoppet där att den inte ska tagit stryk av närings-boosten. Men ack så besviken man blir varje gång . Man bannar sig själv, vilken idiot man är som kan göra ngt. sådant. Denna kunde ju varit så vacker, och om typ 4-5 dagar har den vissnat. Walkeriana har jag inte haft som art, men däremot jongheana hade jag på 80 å 90-talet. Den trivdes inte hos mig, å där blev aldrig ngn. blomning.
Vilket tålamod du har bolebo , verkligen imponerande!!!! Då är denna primären betydligt tacksammare, då jag end. haft den i tre år. Köpte den som liten klen planta, men den har verkligen trivts å växer på två håll i krukan. Älskar de här små å mini-cattleyorna, som inte tar mkt. plats och kan blomma flera ggr./år.

21/12 -19

Varifrån köpte du ditt ex?

21/12 -19

Cattleya White Island köptes från Orchideen Lucke i Tyskland. Tyvärr ser jag inte den i deras sortiment nu.

21/12 -19

Italiensk firma som jag inte handlat av har den (och mycket annat intressant)
https://www.celaorchidee.it/shop/botanic...

22/12 -19

Var i Italien ligger den. Jag hittar ingen sida på ett språk jag begriper någorlunda.

22/12 -19

Har letat lite runt på nätet, å hittat den hos OrchidGarden i Polen. Den saluförs som FS till ett pris på 12,99 pund. Exempelbilden visar en planta "kraftigare" än den jag köpte, så den kan kanske var blombar inom ett år. Här är länken: https://orchidgarden.co.uk/shop/hybrid-o...

22/12 -19

rugosafin

22/12 -19

Den italienska firman ligger strax norr om Pisa.

4 jan

Otroligt nog så är den ff i blom och ny stängel med knopp på G. Dessutom har den en mkt. fin doft, som är mild å fin. Hoppas att allt genomvattnande med regnvatten börjar ge resultat nu, så att blommorna ser bättre ut framgent .

13 jan

Äntligen börjar de ge resultat av allt genomvattnande. Blomman blev dessutom lite större oxå .

13 jan

Lysande

13 jan

Helt klart lysande.

15 jan

Praktfull!

15 jan

Härlig!
Mvh
Mikael

16 jan

I går kväll fick jag se den live. Måste vara den absolut mest perfekta primärhybriden. Man ser tydligt vilka föräldrarna är, både i form och färg.

16 jan

Ja bolebo , den lilla ynkliga plantan har växt till sig och presenterar nu en stor vacker blomma. Dessutom har den en mild angenäm ljuvlig doft, som tyvärr inte framkom på kvällen i den rel. torra luften i lokalen. Den största glädjen från mötet var annars att se dig på benen och höra dina visdomsord . Härligt att du är tillbaka Börje .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik