5/10: Scaphosepalum merinoi

Ett försök till närbild. Från GöranÅ.

5 okt

+ 6 okt

En art som reg. så sent som 2002 och hittades i Ecuador på 1400m.ö.h. Den vill ha hög luftfukt, den är planterad i GreenMix och har ständigt lite vatten på fatet. Den har blommat i flera år, med en ny blomma på stjälken när den gamla vissnar. Blommorna har en spännvidd på 5cm. å jag märker ingen doft. Odlar i växthuset med temp. 18-30 grader och rel. luftfukt på 70-95%. Tycker den är svårfotograferad, eftersom den är ganska spretig och blomman får jag ingen bra närbild på .

Nyckelord: Scaphosepalum merinoi

5 okt

Fin

5 okt

Spännande släkten du har

5 okt

Tjusig. Detta släktet har verkligen spännande blommor.

6 okt

Kan du ta en närbild på en blomma?

6 okt

HaHaHaHa Ole, den va rolig . Skrev ju att jag inte lyckades få ngn. bra närbild. Men om du zoomar i mobilen på blomman längst till höger, så får du den att täcka hela skärmen med en hyfsad bra skärpa. Ska försöka ta närbild idag då ljuset är bättre, men håller ff. på att försöka lära mig kameran.

6 okt

Intressanta blommor detta men svårfotograferade för oss halvsopiga amatörer. Här ett halvsopigt försök av mig att fota en annan art, swertifolium. Håll tillgodo oled

6 okt

Ole om du öppnar den nedre bilden av GöranÅ i "ännu större" versionen på en datorskärm så får du fina närbilder, framifrån och från sidan

6 okt

Mycket fin Göran! Odlar själv ett flertal Scaphosepalum där S. lima är en favorit.

6 okt

Jag är ledsen oled men de två närbilderna blev inte bra. Du får göra som dick beskrev, de blir bättre tycker jag. Annars får du googla å se om du hittar bättre bilder där. Sedan Dracula så är S. lima fin, men den är knappt hälften så stor som merinoi.

6 okt

Jo då fick ögat nått att bita i

8 okt

Härlig!
Mvh
Mikael

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik