6/9: Dagboksinlägg

6 sep

Upptäckte igår kväll att en spännande korsning blommade. Köpte den av Boden Orchids i maj 2014 som "seedling".

Korsningen är Phal. (Penang Girl 'Bullseye' x bellina 'Ponkan' Am/AOS) 'Plum'
x violacea 'Carolina Blue'

Blev till en början smått besviken då det i mina ögon först såg ut som en vanlig violacea, men färgerna är nog ändå lite roligare kanske. Inte så mörk eller "blå" som jag hade hoppats, men jag börjar sakta vänja mig vid den. Då jag inte har kvar någon violacea (förutom en indigo som tjurar och kan droppa närsom) så är det rätt kul att ha denna ändå. Den doftar, om inte annat - och jag är förtjust i sådant.

Lite synd att Boden Orchids slog igen för ett tag sen, (de hänvisade då på hemsidan till bristande tullkontroller i UK och att folk beställde billiga massproducerade orkidéer från Asien istället, och att de inte kunde konkurrera mot sådant). Det var ganska tydligt att de stängde ner motvilligt och i missnöje. Vill minnas att det var en trevlig prick att ha att göra med som gärna diskuterade om olika alternativ när man ställde frågor på mail, och var väldigt entusiastisk gällande orkidéer.

Hann inte ta några bilder, men det kommer. Ville mest dela med mig av ett minne från mitt orkidéliv.

6 sep

Ja Boden har mkt trevliga phalaenopsishybrider, då främst violaceahybrider. Har några jag med som jag köpte förra våren. Hoppas få se dem blomma snart. Ska bli spännande o se dina bilder snart
De jag har o se fram emot är, P. Rainbows End, P. Samera x P. Gigabelle, P. Bodens Bellisimo Daisy x P. Dark Knight samt P. violacea 'Carolina Blue' x (v. coerulea x violacea mentawi) x violacea coerulea 'Keighley'(svårt o tyda etiketten, men tycker det står detta)

6 sep

Har Mike Boden helt o hållet slutat med försäljningen? När gjorde han det, som sagt jag handlade av honom så sent som förra våren. Men har känt honom och varit i kontakt med honom i många år då främst genom mail.

6 sep

Billiga transporter är ett tveeggat svärd. Det är kul att handla billigt men det slår ut företag i närheten. I längden kanske man förlorar sitt eget arbete.

6 sep

Minns inte när han lade ner... men jag vet att jag läste om det på hemsidan. Den ligger nere nu, men använder man "Wayback Machine" som arkiverar hemsidor så låg hemsidan uppe 2018-08-15

Men tittar man på datum efter det så är det någon reklam från ett webbhosting-företag. Jag hittar dock inte info om när & varför, men minns att jag läste om det. Den informationen verkar inte finnas med i arkiveringen som "Wayback Machine" gjort. Så använder man logisk uteslutningsmetod så måste det ha skett mellan 15:e augusti och 16:e oktober förra året? Mer specifikt än så vet jag inte.

6 sep

Från Sebastian.

Utlovad bild. Tycker den ser mest ut som violacea (som är största delen av korsningen), och så doftar den som en också (men kanske aningen mindre skarp). Tagen i ganska dunkelt ljus, så kameran blev lite knäpp med färgerna - den upplevs som blekare i verkligheten. Men tog jag bilden i fullt ljus så tvättade kameran bort alla lila toner och blomman sågs mest som olika grader av rosa på bild (vilket är fel).

7 sep

Resultatet blev ju bra i slutändan

7 sep

Sötnos, tycker jag !

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Sebastian:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik