1/8: Paphiopedilum Dollgoldi

Paphiopedilum Dollgoldi. Från GöranÅ.

1 aug

+ 14 aug

Paph. Dollgoldi är en primärhybrid mellan armeniacum och rotschildianum. Den sägs inte vara lätt att odla, men mitt ex. verkar trivas bra i GreenMix. I år med 4 blommor som mäter 19 cm. stora och är en stor favorit bland mina paphar. Den växer i ett växthus med 18-30 grader å rel. luftfukt på 70-95% (under normala förh. å inte under värmeböljor )

Nyckelord: Paphiopedilum Dollgoldi

1 aug

Förstår den är en favis, jättevacker

2 aug

Fantastisk fin, grattis!

8 aug

+ 14 sep

Tack för fina kommentarer . En mångårig dansk domare gjorde en bedömning på denna i tisdags, med alla blommorna utslagna. Han hade aldrig sett så många å så stora blommor på denna primären, så han bedömde den till minst silver. Roligt att den uppskattades i vart fall. De väsentliga är ju att man själv tycker om den.

21 aug

Håller den 24 dgr. till, tror knappast inte de. Synd för de är utställning/bedömning den 13-15 september i Lund. Den började blomma en månad för tidigt i år och sen denna värmen vi haft, de skyndade på blomning x-tra den oxå. Ser i nuläget inte ut som jag har ngt. bidrag till tävlingen med danmark. Hoppas på att andra har bättre tur, med att få ngt. i blom

22 aug

Himla synd den hade varit bästa bidraget på utställningen och lyst upp monter

27 aug

Snygg, härliga färger.
Mvh
Mikael

31 aug

Grattis!

2 sep

Tack för fina kommentarer . Men oled knappast bästa bidraget, för de finns många duktiga odlare i SYS. Den står ff fin så hoppas den håller för att stå i montern, för tyvärr så har den nog varit utslagen för länge för att ha den rätta spänsten i blomman för att bedömas. Den växer väldigt sakta så de dröjer nog ett bra tag innan den blommar fint igen, men som vanligt så gäller - tålamod!

11 sep

Mycket vacker Göran synd jag inte fick se den idag.

12 sep

De verkar som den kan hålla sig till bedömningen på lördag......hoppas - 2 dagar till. Tänker bara kul att få bedömt en planta som man gillar så mkt. själv. Men för mig är de inte viktigt om de blir medalj eller inte, jag tar de bara som ett trevligt moment att tävla mot danskarna . Så på lördag hoppas jag du är där Truls , så får du se den. Hoppas du oxå tar med en av dina fina plantor till tävlingen, för vi behöver alla bidrag för att ge danskarna en match .

28 sep

1:a pris på Botan i Lund. Från GöranÅ.

Otroligt att den ff håller sig fin, trots höga temp. å flera förflyttningar till Lund och Lomma för bedömningar. Den kom på 1:a plats på botan i Lund, där den fotades och hamnade på SYS hemsida. En lite rolig kommentar fr. experten Lutz Röllke....... han såg bara ett fel med plantan......"den står i fel växthus". Han skulle vilja haft den hos sig, å de va ju ett fint betyg för plantan . Nu gäller de omvårdnad och kanske få till en större planta, å än fler blommor till nästa gång om ngt. år.

28 sep

Jag tycker också den står i fel växthus

29 sep

Grattis, välförtjänt pris och beröm.

29 sep

Så roligt att få sån respons! Inte alls konstigt med ett så fantastiskt exemplar, så klart, men det gör ju glädjen extra stor!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik