14/7: Snart

14 jul

Alltid det här med förväntan när man vill se en planta i blom som aldrig blommat innan.

Köpte en blomstor Phal. mannii 'Dark' x cornu-cerni 'Chattaladae' från Schwerter i augusti 2012 - och den var verkligen blomstor.

Nu nästan 7 år senare så är plantan massiv i jämförelse med andra Phalaenopsis jag har... och nästintill att den hamnat på soptippen flera gånger för att den blomvägrat. Men nu äntligen!

Hoppas på att det tar max en vecka till. Men vad gör man i väntans tider? En övning i tålamod, denna hobby.

14 jul

Väntar med spänning på foto

17 jul

Från Sebastian.

Svårt att fånga rätt färg på bild. I solen så blir den helt rosalila i min mobilkamera, men i vanligt rumsljus så är blomman mer brunröd och betydligt mörkare. Tittar man på knoppen så tycker jag man skönjer blommans verkliga färg tydligare. Ska försöka mig på bättre bilder lite senare.

18 jul

Vilken färg den än är så är den väldigt vacker. Bra långkämpat

18 jul

Tack! Jo, den var värd "besväret". Jag gillar mannii, men den trivs inte alls hemma hos mig. Har haft ihjäl hur många som helst. Hade en bastiannii × mannii som var min favoritplanta, men den ville inte heller. Blev riktigt besviken när den tynade bort. Så är glad att ha hittat en primärhybrid som trivs bra och som dessutom har de drag jag gillar med just mannii. Den har slagit ut mer idag, och måste nog säga att färgen är mest lik någon sorts mjölkchokladbrun men med mer röda toner.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Sebastian:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik