9/7: Angraecum didieri

Angraecum didieri. Från GöranÅ.

9 jul

+ 10 jul

Var ute i växthuset nu för att kolla så att allt fungerade. Kunde inte låta bli att lukta på bl.a. Ang. didieri:n. Underbar doft den har, å när jag kom så nära såg jag en till stjälk på gång. Tog några nya foton, för att byta ut här. Detta är en art som är endemisk på Madagaskar, på en höjd av 600-1500 m.ö.h. Den duschas varje dag på sommaren, annars två ggr. i veckan. En mkt. trevlig art, för den ger rel. stora blommor på en mindre planta.

Nyckelord: Angraecum didieri

9 jul

Ja verkligen fin.
Mvh
Mikael

9 jul

Väldigt fin och trevlig liten art med fantastisk doft.

9 jul

De här små Angraecum arterna är fantastiska. Monterade så visar de sina silverfärgade rötter om en extra bonus utöver sina fina blommor. Jag gillar dem skarpt.

10 jul

Mycket trevlig

11 jul

Bedårande

11 jul

Fin, trevlig, fantastisk, bedårande, doften......ja de är verkligen en planta som kan rekommenderas. Det är en sak jag undrar över, å de e rötternas utseende. Varför är de så "skrovliga" ? Är de för att få en större yta, eller så att vattnet inte ska rinna av så lätt? Kan de vara för att jag har en ojämn vattning? Någon som vet? Vackra är dem i varje fall, å håller med bolebo .

12 jul

Med vetenskapliga krav på att veta så kan jag inte påstå att jag gör det. Däremot tror jag att det har med rötternas förmåga att fästa vid underlaget. Hos mig så blir rötterna plattare och "kryper" in i varje litet hålrum eller ojämnhet in underlaget. När rötterna inte har något att fästa vid så blir de rundare och slätare. Därmed inte sagt att det inte även finns de funktioner du nämnt.

På lördag den 20/7 är det sammandrag hos Nordvästra Skånes Orkidésällskap på Välaplantor i Helsingborg. Röllke kommer dit och förmodligen Karge också, de brukar vara där tillsammans. Öppnar kl 10.
Jag kommer att köra dit.
Finns det någon läsare som vet mer så skriv gärna lite om det.

12 jul

Va kul är det där i år igen. Min semester börjar nu på måndag. Det blir inte att åka till Tyskland denna sommar tyvärr. Ska försöka preparera maken (Kenth) om vi eventuellt skulle besöka Väla plantor i Helsingborg istället. Var ju jättekul förra året o träffa er o gotta runt bland alla plantor (fast det vart dyrt ) jaja man lever bara en gång. Dessutom skall vi flytta i höst till en större lägenhet med fler fönster samt ett kombinerat Gäst/Odlingsrum åt mig....

12 jul

Tyvärr så är SOMMARTRÄFFEN i Väla, Helsingborg INSTÄLLD I ÅR . Anledningen är att Joachim Karge har fått förhinder. På Röllke:s hemsida står att de ska komma......vilket är felaktigt! Information står på NSO:s hemsida - nsorkide.nu

12 jul

Skulle precis skriva samma, Göran har helt rätt, sommarträffen är inställd

12 jul

Skit också, hade varit kul med lite omväxling till livet i mörka Småland.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik