7/7: Många blommor e de.

Cirrhaea loddigesii. Från GöranÅ.

7 jul

De lättaste om man ska räkna antalet blommor, de e att göra de i knoppstadiet. Sedan de slagit ut är de omöjligt. Denna gången räknade jag till 278 stycken. Det är en art som heter Cirrhaea loddigesii och växer vilt i södra Brasilien. Den odlas i GreenMix i temp. 18-30 grader å vattnas 2-3 ggr./vecka och 1gång/10dgr. på vintern. Den doftar gott å lagom starkt.

Nyckelord: Cirrhaea loddigesii

7 jul

Förtjusande och vilken blomprakt

7 jul

Så tjusig

8 jul

Synnerligen ovanlig och spännande. Vart tog din fina didieri vägen?

9 jul

Härlig!
Mvh
Mikael

9 jul

bolebo är den ovanlig? De visste jag inte . Det är en gammal planta som jag tappat bort helt efter en datorcrasch, för flera år sedan. Så vet inte när å vart den kom till mig . Den ger ca 300-500 blommor under en period på en månad.
Tyckte du didieri:n var fin? Den hade bara en utslagen blomma nu. Tänkte bara lägga in en privat bild, men de strulade. Lägger in en bättre bild.

10 jul

Oj, så häftig!

10 jul

Fantastisk, den ger lika många blommor på en månad som mina ger på 4 år

11 jul

Ifråga om antalet blommor oled , så sitter bilden av din magnifika Aerangis fastuosa ff kvar på näthinnan. De va verkligen en häftig blomning!!

12 jul

Tack Göran!!
Jo den var jag nöjd men i det stora hela lite klen utdelning men beror nog också på en svacka i intresset, går lite upp och ned. Snart är det upp igen.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik