3/6: Cypripedium parviflorum x speciosum

3 jun

En trevlig Cyp för trädgården.
Mvh
Mikael

4 jun

Riktigt färgstark och snygg! På önskelistan.

4 jun

Håller med dej Mikael, men bor man i Skåne så är mördarsniglarna ett stort problem. Hade 14 stora bestånd av olika arter/hybrider.....för 3 år sedan. Sniglarna tog död på 12 och av de 2 övriga (macranthum, Ulla Silkens) är de bara 5-6 bryt kvar. Har ngn. ett säkert tips vad man kan göra, för att de ska klara att stå i trädgården. Just parviflorum är en mkt. trevlig art med flera blommor per stjälk å dessutom lik calceous, men har lite mindre blommor. Fin är den oxå i hybrider, som här! Är de din trädgård, å i.s.f. får de vara ifred för odjuren??

4 jun

Du har så fina Cypripedium, Michael... hur många sorter har du?

4 jun

Denna står i min broders trädgård med C. ULLA Silkens. De flesta andra krukodlade på balkong. Ännu inga snigelproblem i brorsans trädgård.
Mvh
Mikael

4 jun

Skönt att sniglarna har vett att hålla sig borta från din brors trädgård. Jag pratade med en medlem på SYS senaste möte som odlade lite olika frilandsorkidéer. De strödde kalk i pulverform i en ring kring orkidéerna. De påstod att sniglarna inte klarade av att krypa över kalken. Sade sig inte ha problem med sniglar som fanns i deras trädgård. Någon annan som provat?

5 jun

Vackrar

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.