17/5: Stendöd - men pigg ändå...

17 maj

När gumman flyttade in i en ny lägenhet för tre år sedan fick hon en Phalaenopsis som man hade sprutat in blå färg i, av en bekant. Den blommade färdigt men har inte blommat om. Så i december tappade den först ett av sina tre blad, sedan nästa och efter tre veckor föll det sista bladet. Jag tänkte att man kanske kunde försöka att prova om den kunde räddas trots att den upptill var helt död och bara hård, medan rötterna i krukan såg fina ut. Nyårsafton satte jag den i vitmossa som hölls fuktig. Efter någon månad kom det ett litet blad, och efter ytterligare ett par månader fanns det två friska blad, och nu kommer det ett mellan de båda första. Det verkar som om den ska klara sig. Så även om det ser kört ut kan det vara skäl i att försöka göra något.

Nyckelord: Phalaenopsis

17 maj

Du har en ängels tålamod

17 maj

Ja, det är dom där stackars krakarna, som färgas blå och säljs till Fars Dag. Av någon anledning har handeln bestämt att Phallar som far ska ha, ska vara blå! Undrar vilken färg blommorna eg har? Hoppar du får den i blom.

17 maj

Tålamod kan löna sig. Jag hoppas att den växer till sig och blommar med en stor fin stängel med vackra vita blommor. (Du förstår säkert vad jag tycker om blåfärgade phalaenopsis?

17 maj

Hon fick blomman när hon flyttade in 1/3 för tre år sedan men Fars Dag är väl på hösten (november?)? Eftersom blommorna var så klarblå lär de i naturligt skick rimligen ha varit helvita. Jag kallade den för den förgiftade..... Det blev ju i alla fall effekten. Så jag är inne på samma linje som du, Bolebo.

17 maj

Apropå änglar och tålamod skulle kanske mer eller mindre varenda en behöva ett par orkidéer för att stressa av i dagens samhälle. Allt med orkidéer går ju så långsamt - utom att fastna för dem förstås, det går på ett kick!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Askla:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik