Höstfärger

30 sep

Jag har fått höstfärger på Prosthechea vitellina. Är det normalt? Verkar vara de blad som är äldre än ett år.

30 sep

Prosthechea vitellina. Från GöranÅ.

Ja du PeterA, denna arten fungerar inte hos mig. I lördags gallrade jag bort "höstblad" i min som oxå var gula/vissna. Odlar du på fönsterbänk......har du haft den i blom?? Den är ju svalväxande eller t.o.m. kallväxande enl. de som lyckas få den i blom. Så min har hängt ute å skall så göra till de kryper ned till 4-5 grader på nätterna. Annars står den i ett växthus med som lägst 18 grader. Har aldrig fått den att blomma, å plantan e ingen vacker syn den heller. Hur sköter du din planta?

1 okt

Jag odlar min i ett fönster som är på glänt hela sommaren när temp ute tillåter. Lite halvskugga, får sol några timmar på sommaren. Har tillägsbelysbing precis bredvid så den får lite. Inte alls optimalt men man tager den plats man haver. Anar faktiskt knoppar men kan ju hända mkt innan dom slår ut. Den har aldrig blommat o jag har haft den ett par år

1 okt

Från stulun.

Jag odlar min på barkmontage med svala nätter ute på inglasningen. Temperaturen går nu ner till 12 grader på nätterna. Dagtid i sol 23 C°. 3e stängeln får man leta noga efter. Blommar varje år mer eller mindre ?

1 okt

Vilken skillnad på storlek. Bulberna på min är som störst ca 5 cm. Dina ser rejält mycket större ut. Underbara färgklickar så hoppas jag får se blommor snart ?

2 okt

Härligt med blommor stulun och de ser ju ut att funka med barkmontage. Får se till senvintern om jag oxå gör ett montage. Ska bli intressant nu om kylan kan ge resultat. Min vän Sture Svensson i SYS säger alltid när man frågar om att få i blom "plåga den jäkeln, så kommer blommorna". Frågan är bara hur mkt. man vågar plåga, så att man inte blir anklagad för mord .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av PeterA:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik