Skriv början av artikeln om Fläckar på blad

Nyckelord: Fläckar på blad

Inlägg med Fläckar på blad som nyckelord.

2/8 -08

Mer oro

Nu gäller det en Den. kingianum. Några blad har fått ett stort ljust ovalt område i mitten av bladet, både undersida och översida, fast mest på ovansidan. I mitten på det ljusa området finns en mörkbrun rand med ljusbrunt område i mitten, allt har formen av en oval.
För övrigt växer plantan bra med många nya bulber.
Ska försöka få tag i hjälp för fotografering.
Birgitta

Nyckelord: Fläckar på blad, Dendrobium kingianum

2/8 -08

Har de kanske råkat bli lite solbrända? Av beskrivningen skulle jag kunna tänka mig det, men det är ju svårt att säga säkert.

2/8 -08

Instämmer med Plopp. Har haft mina ute hela sommaren och de har fått sådana fläckar som du verkar beskriva här. Jag har sett det förrut och oroar mig inte.

2/8 -08

Ja den står ute. Jag flyttar den alltid när solen närmar sig men jag vet att jag kommit för sent några gånger. Jag hoppas ni har rätt. Min jobbarkompis kommer med en kamera under dagen och jag tror att han kan hjälpa mig. Då kan det bli lättare att avgöra.
Tack så länge/Birgitta

2/8 -08

Från Nyfiken.

Hej igen, här ser ni bilden som förhoppningsvis är solbränna. Vad tror ni?
Birgitta

Helt klart solbränd!!

2/8 -08

Jepp, så ser mina ut också!

2/8 -08

Oh tack ska ni ha. En av de två stenarna kring mitt hjärta har fallit.
Nu är det bara en kvar, andra fläckar som jag skrivit om i en annan tråd idag.
Birgitta

2/8 -08

Äsch, en prick hit eller en prick dit! För något år sedan skrev en kille/man här hur det sett ut under hans djungelvandring för att titta på bland annat orkidéer; intet ett blad på alla orkisar hans såg var felfritt, trasiga, prickiga y name it. Men oj vad vackert de hade blommat!

Ge ditt svar