Råd / Släkten, arter och hybrider / Bulbophyllum /

Skriv början av artikeln om Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry

Nyckelord: Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry

Inlägg med Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry som nyckelord.

Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry. Från GöranÅ.
Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry. Från GöranÅ.

Detta är en primärhybrid mellan B. longissimum och B. rotschildianum. Eftersom jag inte fick ngn. kamera av tomten, så gick de bara att fota en blomstängel med min gamla mobil. De blir problem med skärpedjupet. En fråga som infinner sig är...... vad spelar de långa petalerna (31 cm.) för roll?

Nyckelord: Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry

26/12 -18

Riktigt fin!
Mvh
Mikael

26/12 -18

Häftigfin, någon doft?

26/12 -18

Den är grymt fin. Min hade ingen doft i alla fall som kanske tur var

27/12 -18

Mycket speciell och snygg. De brukar "dofta" lite men bara om man sätter näsan nära.

27/12 -18

Så e de Lassse, tycker de luktar svagt som häststall om man har näsan väldigt nära. Fick en planta av H.C. på Orchidegartneriet som växte till en rejäl planta å en dag så var där flera blomstj. på väg. Men den dagen jag kom ut i växthuset då de slagit ut, glömmer jag aldrig. Fy fanken vilken stank av ruttet kött, å den åkte ut på komposten på direkten. Det var en Bulb. echinolabium, som Hans hade så roligt av att ha lurat på mig. De e många år sedan nu och e förvånad att den ff saluförs. Många bulbisar luktar inget eller mkt. svagt, å är mkt. trevliga plantor tycker jag.

27/12 -18

De är onekligen intressanta på lite avstånd men du ger själv en förklaring till varför jag undviker dem. Dock har jag några som jag fått av en numer avliden kompis. Just minnet av kompisen gör att jag har dem kvar. de blommar sällan och jag anstränger mig inte för att de ska blomma.

27/12 -18

bolebo, synd att Bulbophyllum har så dåligt rykte. De e väldigt intressanta blommor och med stor variation såväl i utseende som doft. Jag har ett trettital och de flesta har ingen doft, men några har svag doft om man har näsan intill blomman. Är man typ 3 dm. från så känns ingen doft. Sedan är de skillnad på doft å doft, och mkt. svag doft utav häststall tycker jag luktar gott å väcker minnen från barndomen.

28/12 -18

Håller med dig Göran, de har verkligen drabbats av ett oförtjänt dåligt rykte. Bara ett fåtal arter luktar både starkt och illa och det finns även ett antal som doftar gott. Spännande former och färger och många av arterna är mycket tacksamma och lättodlade med måttliga ljuskrav etc.

28/12 -18

Tar gärna emot tips om Bulbophyllum som doftar gott, för att prova på släktet

28/12 -18

Du gillar ju aslukt så vad är problemet ?

28/12 -18

dick, några väldoftande som jag kommer på i hastigheten: ambrosia, laxiflorum, flera inom lobbii-gruppen, macranthum, cocoinum.

28/12 -18

Tack Lassse, jag noterar dem för vidare studier om levnadsvillkor mm

Ge din åsikt
Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry. Från GöranÅ.

 

Nyckelord: Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry

Prata om bilden