Råd / Att köpa orkidéer /

Skriv början av artikeln om torghandel

Nyckelord: torghandel

Inlägg med torghandel som nyckelord.

Jag har köpt orkidéer på torget idag. 30:- styck. En Cambria, två Miltonior och en Cymbidium.

Nyckelord: torghandel

17/1 -07

Det var tufft Kajsa, är det inte risk för att de stått för kallt? I vilket fall så lycka till med dem och en billig affär. Lena

10/8 -08

Hej!

Har just varit i Jönköping och gjort ett storköp av orkidéer på västra torget, som är ett ganska känt torgställe på lördagsmorgnarna. Tyvärr kunde jag dock endast få med mig 4 st på bussen hem. Det blev 3 st 3stänglade phalaenopsis för 80 kr st och en namngiven som dendrobium nobile full med blommor för 60 kr. Många stora höstdendrobium för 80 kr, många olika blommande Cattleyor för 60 kr st fanns det också men de fick bli kvarlämnade till någon annan lycklig ägare! när orkidéer ligger i denna prisklass är det riktigt roligt att handla!

MVH R-M

10/8 -08

Hihi jag var ju också på torget idag i jönköping. Köpte en av de cattleyor som du lämnade kvar, paxboum, för 60:- Jag skulle kunna köpt hur många som helst men tänkte att jag får låta bli, så efter torget köpte jag sen en paphiopedilum på plantagen för 79:- Så jag blev absolut nöjd

Synd att jag inte hittade så billigt som för 30:- som du Kajsa.

10/8 -08

Kul! Då fick vi lite var då! Jag har börjat samla lite nya orkidéer för jag ska snart flytta från en 1a med två små fönster som just nu innehåller 50 st orkidéer, till en 3a som har 5 fönster och en inglasad altan! Ska bli kul att fylla dessa med mer blommor!

MVH R-M

10/8 -08

Paxbonum, grattis till alla nya fönster! Bor själv i en 3a... Men enda fönstret jag har o tillgå är mitt köksfönster de blir för mörkt i de andra...

10/8 -08

Tack! Jag tror jag kan få det tvärt om, alltså för ljust i flera fönster, men det är ju lättare att göra något åt! Har lite planer på olika saker att använda som solskydd, får testa lite och se vad som blir bäst.

MVH R-M

10/8 -08

Hej paxbonum! Grattis till den kommande flytten, då får du ju plats med mååånga fler orkidéer!
Kajsa K, vad synd att du inte kunde vara med i Varberg igår, det hade varit roligt att träffa dig igen, det var länge sedan nu! Men vi får väl ordna fler utflykter... Grattis till nyinköpen!

11/8 -08

Jag, tack jag hoppas det! Men vet inte riktigt om de kommer trivas lika bra. Har nu bott i en riktigt dragig lägenhet i ett hus byggt ca 1850. Här blåser det när alla fönster o dörrar är stängda : ) . I den nya lägenheten är det superisolerat och treglasfönster överallt. Jag gillar det bättre för det är svindyrt med elvärme (1000kr per mån för 38 kvm) men jag vet inte med orkidéerna?

MVh R-M

Ge din åsikt