Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Phragmipedium

Nyckelord: Phragmipedium

Inlägg med Phragmipedium som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Phragmipedium

P. 'Eric Uoung' (1) P. Andean Fire x Sorcerer’s Apprentice (1) P. Andean Tears (1) P. Andeen Fire (1) P. andreettae (6) P. anguloi (1) P. bessae (2) P. besseae (45) P. besseae kruka (1) P. besseae köpa (1) P. besseae substrat skötselråd (1) P. besseae var flava (2) P. besseae var flavum (1) P. besseae x Hanne Popow (3) P. besseaehybrid (1) P. bosserianum x caudatum (1) P. Cape Sunset (1) P. caricinum (1) P. Carol Kanzer (1) P. caudata var. warszewiczianum x sargentianum (1) P. Caudatum (2) P. caudatum x longifolium (1) P. Caudatum X Walisii (1) P. caudatum x wallisii (2) P. Court Jester (1) P. dalessandroi (1) P. Don Wimber 4N (2) P. ecuadorense (1) P. Eric Young (10) P. Eric Young (besseae fma flavum 'Rising Sun' AM/AOS x longifolium fma album 'Fox Valley Mint') (1) P. Eric Young var. flavum (1) P. Erik Young (1) P. Eugene Conroy (3) P. Eumelia Arias (kovachii x schlimii) (2) P. Eumelia Arias (Ph.kovachii x Ph.schlimii) (1) P. fischeri (1) P. Grande (8) P. Grande x pearcei (1) P. Green Hornet (5) P. Hanne Popow (4) P. Hanne Popow . bessaea var. flavum x schlimii (1) P. Hanne Popow. besseae var flavum x schlimii (1) P. hirtzii x besseae var. flavum (3) P. Jason Fischer (1) P. klotzcheanum x besseae 'Red Flame' (Will Chantry) (1) P. kovachii (6) P. lindenii x longifolium (1) P. Living Fire (3) P. longifolium (6) P. longifolium x bessea (1) P. longifolium x besseae (2) P. longifolium x wallisii (3) P. macrochillum (1) P. Macrochilum (2) P. Macrochilum (longifolium x lindenii) (1) P. manzurii (1) P. Memoria Dick Clements (7) P. Memoria Garren Weaver (2) P. Mont Fallu (1) P. Olaf Gruss (2) P. Paul Eugene Conroy (10) P. Paul Eugene Conroy (longifolium X wallisii) (1) P. pearcei (11) P. pearcei var. ecuadorense (3) P. pearcei x caudatum (1) P. pearcei x sargentianum (1) P. petaler (1) P. Petite Arquette (dalessandroi x pearcei) (1) P. richteri (2) P. Saint Ouen (2) P. sargentianum (2) P. schlimii (1) P. Schroderae (3) P. schroderea (1) P. Schroedeare (1) P. Schroederae (1) P. Schroederae (Ph.caudatum x Ph.Sedenii) (1) P. sedenii (27) P. sedenii. Delning (1) P. Sedinii (1) P. Shroederae (1) P. Sorcerer's Apprentice (4) P. sorcerers apprentice x wallisii hybrid (2) P. Sorceror's Apprentice (1) P. Sunset Glow (1) P. Supergrande (1) P. Tall Tails (2) P. Tyrannosaurus (1) P. unknown (1) P. utomhus (1) P. wallisii (10) P. wallisii x caudatum (1) P. wallisii x longifolium (3) P. warszewiczianum Syn.wallisii (1) P. Wössner Supergrande (3) Phragmipedium-hybrid (1) Phragmipediumhybrider (1)

Prat om släktet Phragmipedium

12 okt

Blom-maskin

Blom-maskin. Från Xara. Fri bild.

Jag har hört talas om blom-maskiner förut (och nominerar gärna mina pshychopsisar i kategorin), men detta är den värsta (bästa) jag haft: tionde knoppen på raken. Slutar den alls, eller är detta en ständigt blommande blomma?! (nöjd matte)

Nyckelord: phragmipedium hirtzii x besseae var. flavum

12 okt

Det är så med Phraggar, det kommer nya knoppar en efter en De kan blomma länge, min Sedenii har sjunde blomman nu. Besseae har två knoppar på G.

12 okt

Jättekul! Om man har bra hand med phraggar, så är de blommaskiner!! Ungefär som Paph Pinocchio, som också kan producera knopp på knopp på en allt längre stängel.

12 okt

Måste fråga om "Västerås-Phraggarna" dvs 'Living Fire' har något på gång? Borde iaf vara dags nu för den största. Den mindre brukar vara senare med blom.

12 okt

Inte minsta antydan till någon levande eld ännu . Väldigt fina plantor iaf, men jag har hälsat så mycket från dig om att det börjar bli dags nu!

12 okt

Gillar blommaskiner!
Mvh
Mikael

12 okt

Jag räknar mig också till skaran som gillar blommaskiner

13 okt

Underbart med blomma blomma blomma...maskin och tillika en snygging

13 okt

Härligt med blommaskiner! Grattis!

13 okt

Härligt! Jag har en Paph. Pinocchio som blommat sedan juni 2013, ser ut att hålla på ett tag till, härligt med en phragg med såna härliga färger att blomma läääänge

Prata om bilden
Phragmipedium anguloi. Från Markus G.

Ville bara visa upp en helt ny Phragmipedium art som publicerades först 20:e september i år!

Nyckelord: Phragmipedium anguloi

22 sep

Tackar, tjusigt med en blek en - hur stor är blomman?
/Mvh, I

23 sep

Påminner om en trollkarl som plockar ägg ur munnen...

23 sep

Ännu en Phrag som kvalar in i sektionen micropetalum. Denna har jag inte och det lär dröja några år till det finns fullstora, legala, plantor på marknaden. Tyvärr har den små blommor och mycket blad.(Se publikationen Richardiana där det finns en bild på plantan med blommor). De övriga i denna sektion med undantag för besseae och kovachii är tyvärr tämligen småblommiga i förhållande till bladen.

23 sep

Tack bolebo för den infon, ska söka rätt på publikationen. Ja, det tar ett bra tag ifrån en växt är funnen tills den går att köpa till någorlunda rimligt pris, kovachii var ju löjligt dyr, det kanske den fortfarande är?

/Mvh, I

23 sep

Kovachii är inte lika dyr längre. Priset har "nästan" halverats mot för något år sedan. Om någon vill ha mer info om denna Phrag så kan jag maila över en fil. Den finns även i rosa. Dett är inte den mest smickrande bilden jag sett på den.

23 sep

Och det säljs en massa plantor som Ph.kovachii som är hybrider i verkligheten.

24 sep

Alltid spännande med ny art!
Mvh
Mikael

Prata om bilden
Från vange.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 150 kr per styck. Frakt: 55 kr per paket.

Plantan har två nya skott( den ena är blombar). Skickas barrotad.

Nyckelord: Phragmipedium Sedenii

9 okt

OK, vad är det för fel, är det priset eller......?

11 okt

Det kan vara att marknaden är så mättad pga flera auktioner nu senaste 2-3 åren, med utgångspriser från 1 kr och 50 kr etc. Och även många till salu för fast pris

11 okt

Priset kan vara felet!:) pga av det stella skrev, har för mig att jag läst på sidan här att det även är till för att kunna sälja och köpa plantor till varandra för lägre priser eftersom man inte har några omkostnader oftast som privatperson. Liksom lokalhyra för butik och sådant!:)

11 okt

Planta och pris skall vara i harmoni men den bedömning är upp till var och en

Köp, diskutera och läs villkor
Phragmipedium besseae. Från bolebo.

Nu blommar ännu en ur sektionen micropetala.
Phrag. besseae växer i Ecuador och Peru på lite olika höjder och därför får man kolla vad de vill ha för temperatur. Mina är i växthuset under sommarhalvåret och inne i mitt arbetsrum under vintern och trivs med det. De är alltså inte utpräglat kallväxande.
Denna har en för arten ganska stor blomma, lite över 10 cm tvärs över pedalerna.

Nyckelord: Phragmipedium besseae

17 aug

Wow...grattis

17 aug

Härliga färger!!!

17 aug

Tjusigt! Är det schlimii som är bredvid (till hö)?
/Mvh, I

17 aug

Underbar!! Grattis!

17 aug

Isis: Nej, det är en Phrag. manzurii från Colombia och är ca 6,5 cm tvärsöver. Vill ha det något varmare än besseae men de får växa tillsammans hos mig. Manzurii är den senast upptäckta av den här gruppen.

17 aug

Läckra!
Mvh
Mikael

17 aug

Så vackra båda två

17 aug

Mycket vackra ! !

17 aug

Ståtliga

17 aug

Åh, spännande att det upptäckts nya Phraggar, jag har visst dålig koll, tack för infon! Hur länge kommer den blomma tror du?
/Mvh, I

17 aug

Åh, vad fina!

17 aug

Isis: Svårt att säga. Tyvärr har jag ett uselt närminne så jag minns inte när den slog ut med sin första blomma men det är säkert en månad sedan, blomman på bilden är den andra. För tillfället har den 2 utslagna och 2 - 3 knoppar till. Kan säkert ha någon blomma i ytterligare 2 månader. Speciellt nu när vädret slagit om och blivit svalare och fuktigare.

17 aug

Vackert!
Imponerande storlek på besseaens blommor!

17 aug

Jättefina, grattis!!

18 aug

Helt underbara!!!

18 aug

Tack för alla glada omdömen

Prata om bilden

11 aug

Femte knoppen!

Femte knoppen!. Från Xara. Fri bild.

De var verkligen långblommare, phragar! Den här har slagit ut sin femte knopp och har sjätte på gång. Extra kul, eftersom det är nytt för mig med phragar .

Nyckelord: phragmipedium hirtzii x besseae var. flavum

11 aug

Fin! Och det fina med Phraggar är att de blommar länge. Det kommer nya knoppar hela tiden som på min Sedenii, det är tredje eller fjärde blomma nu.

11 aug

Jättesnygg och kul att du kommit igång med phraggar!! Hoppas den mindre Living Fire från mig också snart visar "färg" ! Den borde blomma i höst.

11 aug

Phragfull

11 aug

Jag hoppas att du inte ångrar dig, Nenne!! phragofil

11 aug

Xara, absolut, absolut inte!!! Du har utrymme för dem och det har inte jag!! Jag skulle inte ha sålt dem till vem som helst, bara så du vet!

11 aug

När du kommer förbi mig (?), kan vi ha en diskussion om 'utrymme' ! Jag lääängtar iaf tills när det dyker upp stänglar på mina levande eldar, även om de är jättefina även som de är i köksfönstret. Turisterna stannar precis där utanför under guidade turer och även annars för att fota domkyrkan: förut var det mest katterna på bron som tilldrog sig intresse, men nu har det fotats orkisar oxå ! Måste börja kolla tyska & ryska turistsidor, haha!

11 aug

Xara, missa inte att kolla på instagram. Jag är osäker dock på vad orkidé heter på ryska.

Prata om bilden

Hittade både ullöss och sköldlöss på min Phragmipedium Grande här om dagen. Nu står den i karantän på balkongen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag duschade den med på både såpa och T-sprit. Har nu ställt den i en hink med såpa, vatten och T-sprit. Har jag gjort rätt och kan jag göra något mer?

Nyckelord: Phragmipedium Grande, Ullöss, sköldlöss

5 aug

Låter som en god början, själv har jag använt YES istället för såpa. Länken är till OPs artiklar om ullöss och det finns även om sköldlöss.
http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

6 aug

Usch, beklagar!! Hoppas några medikamenter fungerar.

Ge ditt svar

30 jul

Phragmipedium

Från pbk.
Från pbk.

Köpte en "Phragmipedium" 2011 som då blommade, sedan dess har den inte velat blomma. Men idag så slog denna vackra blomma ut Är det någon som vet vilken sorts Phragmipedium det är ?
Det framgick aldrig när jag köpte den.
På nästa bild så ser ni att bladen har blivit brända i den extrema värmen som varit senaste tiden, över 30 gr i lägenheten och ännu varmare på balkongen ! ... vad gör man då ?

Nyckelord: Phragmipedium

30 jul

Kanske en Phrag Living Fire

30 jul

Det tror jag me

30 jul

Jättefin! Tror också på Living Fire! Bruna små bladtoppar brukar jag klippa bort om de stör mig, men det verkar vara mer än topparna på din plantas blad som är brända och jag kan inte ge råd hur mycket du kan ta bort av bladen. Viktigt är förstås att du fortsättningsvis skyddar den för stark sol.

31 jul

Härligt röd i färgen!

31 jul

Har den fått ordentligt med vatten o gödning i värmen. Mina har druckit extremt mycket även om jag har dem på vår terrass i tvärdrag. Blomman e jättevacker.

31 jul

Kom på en sak apropå Truls kommentar: Den ska ju alltid ha några cm vatten i ytterkrukan för att må bra.

31 jul

Tackar, Living fire alltså.
Jodå den har fått vatten, men jag hade den nog för nära fönstret och i direkt sol i några dagar...tror att bladen brändes då.
Nu har jag ordnat en mer skuggig plats på balkongen.

31 jul

tror det mesta är korrekt om din Phrag på denna länk: http://orchids.wikia.com/wiki/Phragmiped...

31 jul

Min erfarenhet är att de behöver mer näring än "minimum". som beskrivs i oleds länk!

31 jul

Från pbk.

Tack det var en bra länk.
Den slog ut i går men jag tyckte blomman såg större och vackrare ut idag så jag tog en ny bild.
Jag har enbart vattnat med regnvatten sedan dag ett, men jag har nog varit snål med näring tror jag.
Men de risiga bladen med bruna fläckar har faktiskt bara varit så i två veckor och den här värmeböljan började väl då har jag för mig, så det känns logiskt att det är det som är anledningen. De nya bladen som är på väg ser gröna och fina ut iaf

31 jul

.....och vad jag kan se, så har den en ny knopp på gång bakom blomman!!
Mina två phragar fick väldigt snålt med näring de två första åren hos mig. Resultatet var veka tunna blad, men ändå blomning. Sen började jag ge näring varannan vattning och då blev plantorna mycket spänstigare och kraftigare i bladen. De blev till slut för stora för mig, så nu finns de hos XaraOP.

1 aug

Väldigt fin, grattis!

Ge ditt svar

30 jul

Bild

Från pbk.

 

Nyckelord: Phragmipedium

Prata om bilden

Har börjat sin blomning nu, första blomman utslagen

Nyckelord: Phragmipedium Sedenii

17 jul

Ljuvlig färg...

17 jul

Såååå vacker!!

17 jul

Ljuvlig!

17 jul

Så ståtligt vacker

18 jul

Dessa underbara phragmipedium. Grattis!

18 jul

Tack allihop

Ge din åsikt
Phragmipedium manzurii. Från bolebo.

Denna art kommer från Colombia och odlas tempererat - kallt. Man får prova sig fram eftersom man inte vet vilket temp.område ursprunget har. Köpt som liten fröplanta för många år sedan.

Nyckelord: Phragmipedium manzurii

13 jul

Riktigt näpen. Grattis

13 jul

Ljuvligt vacker

13 jul

Underbar Grattis!

13 jul

Grattis!
Inte ofta man ser den i blom på dessa breddgrader.

13 jul

Sicken söt, väl odlat!

13 jul

Vad roligt, grattis!

13 jul

Fin!
Mvh
Mikael

14 jul

Ljuvlig!

14 jul

Phragmipedium är en av mina favoriter. Vad roligt att den äntligen kom i blom med en så söt blomma. Grattis.

15 jul

Tack för alla glada tillrop. Snart kommer det fler bilder på Phragmipedium eftersom jag har samtliga? av sektionen Micropetalum och flera är i knopp

15 jul

Oj vad söt den var Vad häftigt det måste vara att lyckas få en liten fröplanta att blomma!!

Prata om bilden

28 jun

Phrag 'Eric Young'

Phrag 'Eric Young'. Från Xara.

Lurade med mig yngsta sonen till Botaniska under blixtvisit i Göteborg: hann med en timme orkisar innan växthusen stänger nu kl.17. Ojojoj, jag MÅSTE ha ett eget växthus!! Och en massa nya orkisar, inser jag ju efter detta besök!

Nyckelord: phragmipedium 'Eric Uoung', botaniska trädgården göteborg

28 jun

Härlig bild med både son och orkidé!

28 jun

Instämmer med Nenne

28 jun

Apropå Botaniska i Göteborg har jag läst och hört att Anders Stålhand, 29 år blir ny chef från 1 oktober. Kul att unga med kunskap får sådana jobb!!

28 jun

Nenne: Det blir bra för Botan att få en entreprenör till chef. TV4 lär nog inte bli lika glad åt att mista en av sina profiler...

29 jun

Växthus, suck, jag får nöja mig med balkongen. Härlig bild!

Prata om bilden
Phrag hirtzii x besseae var. flavum. Från Xara. Fri bild.

Håller på att drabbas av phragofili, en dyr men ljuvlig åkomma!

Nyckelord: phragmipedium hirtzii x besseae var. flavum

22 jun

Snygg Phraggar de är fina och lättskötta.

22 jun

Vilken skönhet!
Var har du fått tag på den, om man får fråga?

22 jun

Det var en ny bekantskap, snyggt!

22 jun

Jättefin!

22 jun

npeter: Från Orchid Inn / Sunset Valley - sambeställningen .

22 jun

Xara: Aha! Tack för det! Väldigt lyckat köp, må jag säga!

22 jun

Jo det må jag säga !

22 jun

Snygging

23 jun

Härligt att få se den i blom! Trodde den skulle se helt annorlunda ut när jag såg den här hemma! Jättefin!

Prata om bilden

9 maj

Phrag besseae

Phrag besseae. Från Xara. Fri bild.

Den första phrag jag fått i blom! Och en klassiker dessutom, extra kul efter att ha läst Stig Dalströms 'Orkidéer värda besväret' som bland annat innehåller en vild jakt på en sådan här .

Nyckelord: phragmipedium besseae

9 maj

Grattis till Phragblomningspremiär!! Det är alltid kul med nya kamrater som sköter sig!

9 maj

Underbar, fin färg. Har en själv som inte har blommat än.

9 maj

Grattis till nykomlingen. Den e så fin. Min är en ungplanta som inte kommit så långt.

9 maj

Grattis, den är fin!

10 maj

Grattis, snygg

10 maj

Visst är den härlig, och värd besväret!
Mvh
Mikael

10 maj

Grattis! Riktigt fin!

10 maj

Grattis till blomningen, väldigt snygg.

10 maj

Stort grattis!! Den är så snygg!!

Prata om bilden

Äntligen blommar han, och upptäckte idag att även en tredje stängel är på väg upp. Kommer från Mattias! Tack

Nyckelord: Phragmipedium

9 maj

Oooh, vilken goding!

9 maj

Hej kompis, du ser ut att trivas i ditt nya hem

9 maj

Fiiin, grattis!!

9 maj

Vilken bjässe till blomma. Fin

9 maj

Väldigt fin!

10 maj

Vacker som en sol

10 maj

Tack så mycke, jag är riktigt nöjd med årets blomning.

Prata om bilden

20 mars

Jag blev mäkta imponerad. Det blir väldigt rörande när man får följa knoppar hela vägen. Jättevackert.

20 mars

Häftigt och väldigt vackert!

20 mars

Jättefint!

20 mars

Härligt! Tack!

Ge din åsikt

Jag lyckades för en gångs skull med att få timingen rätt.
Åkte i går till Ulriksdals Handelsträdgård och döm om min förvåning när de hade rea på Phrag Sedenii. Köpte naturligtvis en på stående fot för endast 100:-.
Om någon i Stockholmsområdet har den på sin önskelista så hade de några plantor kvar.
I blom men flera knoppar och nya skott på gång, friska fina plantor.

Nyckelord: Phragmipedium Sedenii

6 mars

Supertips tack, snälla!
/Mvh, I

6 mars

Du menar inte Rappne alltså utan den andra som man når ifrån Bergshamraleden?

6 mars

Det kallas för Rappne också:-)

6 mars

Bra, då menar du Slottsträdgården Ulriksdal och inte det som ligger vid Bergshamraleden (knöligare för oss som kommer NV ifrån att ta sig till). Tack för infon igen!
/Mvh, I

Ge ditt svar

Det borde väl ha varit fyra nyanser av brunt... förlåt, orange, men jag har bara tre olika plantor i nuläget. Jag tror jag måste skaffa en till.
Phrag besseae är en linslus, som ni har sett förut. Det är inte mycket att göra. Jag tycker bara att den är så fin!
De andra plantorna är en Prosthechea vitellina, och en Blc. Shinfong Little Sun. Den senare blommar i år på fyra stänglar. (Det hade varit fem om inte jag hade brutit av en. )

Nyckelord: Prosthechea vitellina, Phragmipedium besseae, Brassolaeliocattleya Shinfong Little Sun

20 feb

Stor grattis, vitelina är inte lätt att odla.

20 feb

Underbart orange

20 feb

Eldigt!
Mvh
Mikael

20 feb

Flammande färger, grattis

20 feb

Värmande

20 feb

Tack alla!

21 feb

Härlig bild, det är något visst med de röd-orangea orkidéerna!

21 feb

Sååå härliga färger, energetiska!!

21 feb

Fina eldiga färger

21 feb

Tack!

21 feb

Grattis! Härliga färger!

21 feb

Riktigt varmröda de är jättefina

21 feb

Älskar orange

22 feb

så finna.

Ge ditt svar

Minnesgoda läsare kommer kanske ihåg att jag har haft en del krångel med Phrag. besseae. Jag köpte en hösten 2012 som till slut tappade alla blad (med all sannolikhet pga att jag vattnade den med kranvatten). Jag sköter fortfarande om denna planta i hopp om att den en vacker dag ska komma med nya blad, men i väntan på det har jag skaffat mig ytterligare en planta. Den inköptes från Marita Åkesson hösten 2013. Marita lyckades hitta en planta med ett embryo till en stängel. Stängeln gick inte att se, men hon kunde tydligen känna den!
Nu blommar den!

Nyckelord: Phragmipedium besseae

30 jan

Grattis Peter till en mycket vacker skönhet

30 jan

Grattis! P besseae är så vackra

30 jan

Grattis! Den är verkligen vacker jag hoppas min vill slå ut snart också

30 jan

Grattis till fin blomning! Visst är phraggarna härliga! Jag har också blomning på gång i min duktiga Phrag 'Living Fire'.

30 jan

Grattis till den efterlängtade vackra blomningen

30 jan

Grattis den e så vacker.

30 jan

Fantastiskt vacker!

30 jan

Tjusigt! Mina bägge besseae har precis öppnat sig också.

30 jan

En tjusig sak, stort grattis

30 jan

De är så snygga dessa klarröda Phraggar.
Jag har läst att just besseae är rätt kinkig (vill inte stå i fat med vatten utan vattnas ofta istället, vill inte ha det för varmt etc.), så jag nöjer mig nog med min besseaehybrid istället.

30 jan

Tack alla!
Jag njuter medan jag kan.
Lycka till med era blomningar!

30 jan

Vilka lustiga proportioner, söt!

30 jan

Gissa vem som skaffat Stig Dahlströms bok o helt plöttsligt känner för o utöka samlingen med en röd orkidé :-P (o kanske nån mer...)

31 jan

Annika: Ja, när du säger det, så ser jag att den ser lite konstig ut. Blomman är fotad lite från ovan. Rakt framifrån är den lika hög som den är bred. (Och jag måste erkänna att jag älskar formen. Jag tycker att det ser ut som en liten ängel! )
Awa86: Jag förstår vad du menar!

31 jan

Vacker blomma!

31 jan

Awa86: Har oxå läst om den händelserika jakten i Stigs bok: känns dock som att jag trots allt har en bit kvar till den passionsnivån ! Men en domesticerad variant skulle ju förstås vara trevlig .

31 jan

Mutanten Var läste du att Phrag besseae inte ska stå i fat med vatten? Jag har en Phrag besseae och har kollat nu gamla inlägg och alla experter rekommenderar att de ska stå i fotvatten. Även att de ska ha det varmt annars avstannar tillväxten. Min planta har inte blommat än men har växt bra.

31 jan

Mutanten, jag undrar samma sak som stella. Jag har två Phragmipedium 'Living Fire' (Sorcerer's Apprentice x besseae) och de står med 3 cm vatten i ytterkrukan och blommar troget varje år. Så frågan är var du har läst att de inte ska ha fotvatten?

31 jan

Xara: håller fullständigt med dig, fast i huvet låter de ju jätteroligt att ge sig ut o se "vilda" orkidéer som växer på träden sen kommer jag på att ja ä ganska lat o bekväm av mig ryser av bara tanken på att bo i tält, tur att det finns människor som är lite mer äventyrliga av sig som ger sig ut på sånna strapatser och ser till att arter kommer till odling innan beståndet skövlas totalt

31 jan

stella och Nenne: På Slippertalk naturligtvis. XD Här har ni länken Besseae

Själv har jag verkligen aning om hur den bör odlas (beror väl på hur hög luftfuktighet man kan hålla etc.), men jag misstänker att fungerar ert odlingssätt, så ska ni inte ändra på det. Själv odlar jag min besseaehybrid ståendes i vatten och hittills har det gått bra.

I det här fallet verkar det ha varit Mutanten som inte hade ögonen med sig eftersom problemen som personen har med sina besseae, verkar bero på hög luftfuktighet i kombination med plantorna ståendes i för tät kompost +vatten. Bra att ni har koll på mig.

31 jan

Vi har koll!

Ge ditt svar