Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Phragmipedium

Nyckelord: Phragmipedium

Inlägg med Phragmipedium som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Phragmipedium

P. 'Eric Uoung' (1) P. Andean Fire x Sorcerer’s Apprentice (1) P. Andean Tears (1) P. Andeen Fire (1) P. andreettae (6) P. bessae (3) P. besseae (46) P. besseae kruka (1) P. besseae köpa (1) P. besseae och Sedenii (1) P. besseae substrat skötselråd (1) P. besseae var flava (2) P. besseae var flavum (1) P. besseae x Hanne Popow (3) P. besseaehybrid (1) P. bosserianum x caudatum (1) P. Cape Sunset (1) P. caricinum (1) P. Carol Kanzer (1) P. caudata var. warszewiczianum x sargentianum (1) P. Caudatum (2) P. caudatum x longifolium (1) P. Caudatum X Walisii (1) P. caudatum x wallisii (2) P. Court Jester (1) P. dalessandroi (1) P. Don Wimber 4N (2) P. ecuadorense (1) P. Eric Young (10) P. Eric Young (besseae fma flavum 'Rising Sun' AM/AOS x longifolium fma album 'Fox Valley Mint') (1) P. Eric Young var. flavum (1) P. Erik Young (1) P. Eugene Conroy (3) P. Eumelia Arias (kovachii x schlimii) (2) P. Eumelia Arias (Ph.kovachii x Ph.schlimii) (1) P. fischeri (1) P. Grande (8) P. Grande x pearcei (1) P. Green Hornet (6) P. Hanne Popow (4) P. Hanne Popow . bessaea var. flavum x schlimii (1) P. Hanne Popow. besseae var flavum x schlimii (1) P. hirtzii x besseae var. flavum (3) P. Jason Fischer (1) P. klotzcheanum x besseae 'Red Flame' (Will Chantry) (1) P. kovachii (6) P. lindenii x longifolium (1) P. Living Fire (3) P. longifolium (6) P. longifolium x bessea (1) P. longifolium x besseae (2) P. longifolium x wallisii (3) P. macrochillum (1) P. Macrochilum (2) P. Macrochilum (longifolium x lindenii) (1) P. manzurii (1) P. Memoria Dick Clements (11) P. Memoria Garren Weaver (2) P. Mont Fallu (1) P. Olaf Gruss (2) P. Paul Eugene Conroy (10) P. Paul Eugene Conroy (longifolium X wallisii) (1) P. pearcei (11) P. pearcei var. ecuadorense (3) P. pearcei x caudatum (1) P. pearcei x sargentianum (1) P. Peruflora's Cirila Alca (kovachii x d'alessandroi) (1) P. petaler (1) P. Petite Arquette (dalessandroi x pearcei) (1) P. richteri (2) P. Saint Ouen (2) P. sargentianum (2) P. schlimii (1) P. Schroderae (3) P. schroderea (1) P. Schroedeare (1) P. Schroederae (1) P. Schroederae (Ph.caudatum x Ph.Sedenii) (1) P. sedenii (26) P. sedenii. Delning (1) P. Sedinii (1) P. Shroederae (1) P. Sorcerer's Apprentice (4) P. sorcerers apprentice x wallisii hybrid (2) P. Sorceror's Apprentice (1) P. Sunset Glow (7) P. Supergrande (1) P. Tall Tails (2) P. Tyrannosaurus (1) P. unknown (1) P. utomhus (1) P. wallisii (10) P. wallisii x caudatum (1) P. wallisii x longifolium (3) P. warszewiczianum Syn.wallisii (1) P. Wössner Supergrande (3) Phragmipedium-hybrid (1) Phragmipediumhybrider (1)

Prat om släktet Phragmipedium

27 mars

Phraggisarna

Phraggisarna. Från Xara. Fri bild.

 

Nyckelord: phragmipedium

Prata om bilden

Köptes för några år sedan som "överbliven" på blomsterlandet efter en utställning. Odlas fuktigt i Seramis (som krossad lerkruka).
Mvh
Mikael

Nyckelord: Phragmipedium bessae

28 feb

Strålande

28 feb

En riktig favvo, liksom THE orchid av alla på något sätt ! Har själv en med knopp, hoppas allt går väl...

1 mars

En sån läckerbit! Ser inte alls överbliven ut...

1 mars

Reavacker.

1 mars

oled jag älskar ditt ordförråd!:D hihi,du kommer på något nytt till varje sammanhang!:)

1 mars

Tjusig underbar färg denna bessae

1 mars

Härlig, fint med en sån färgklick den här årstiden

1 mars

Bara så urläcker! Grattis!

1 mars

Tack, ja färgen är riktigt härlig!
Mvh
Mikael

2 mars

Kanonvacker älskar orkideer med röda eller orange blommor. Har letat efter Phragmipedium med den färgen men inte hittat någon ännu.

Ge din åsikt

Slaktade en julgrupp och insåg att 'krukan' blev perfekt som Phraghållare! Lite blom bara på det här, så...

Nyckelord: phragmipedium

24 jan

Åh, mkt snyggare än en julgrupp, bra jobbat!
/Mvh, I

24 jan

Way to go;)

24 jan

Vilka Phraggar är det? Och krukan är perfekt.

Ge ditt svar
Krympte visst i tvätten... Från Mutanten.

Nu slog den visserligen ut idag, men aldrig att den nya blomman kommer bli några 13 cm heller! XD

Färgen ser mer mättad ut dock. Vem vet? Tredje blomman kanske får både storlek och färg?

Nyckelord: Phragmipedium Sunset Glow

26/12 -14

Otroligt stiliga oavsett storlek!! Grattis!

26/12 -14

Rasande snyggt "par"!

26/12 -14

Fina båda två

26/12 -14

Tackar hörni. Matte är nöjd med sin Phrag och jag beordrar alla att skaffa minst en. När man fått ordning på deras skötsel så är de underbart lätta att ha att göra med. :3

Vi får se hur länge den första blomman kommer sitta kvar. Jag tror inte denna brukar ha mer än en åt gången (Green Hornet kan ha tre samtidigt på samma stängel när den är riktigt glad).

Det är otroligt svårt att få till färgen när jag fotar denna. Jag tror kameror rätt ofta har svårt att återge just rött korrekt och min är inget undantag. Färgen på den nya blomman stämmer rätt bra, men den andra får jag inte till riktigt. Men, men.

Prata om bilden

21/12 -14

En julphrag!

En julphrag!. Från Mutanten.

Kände att den, Sunset Glow, hade lite bättre julfärg nu när den åldrats en smula, så vi passar på att önska god jul innan den trillar av.

Med "vi" så menar jag självklart mig själv, kissarna, orkisarna och dammråttorna.

Nyckelord: Phragmipedium Sunset Glow

21/12 -14

Jättefin God Jul på dig med och till kissarna, orkisarna och dammråttorna

21/12 -14

Vilken härlig färg!! God Jul!

21/12 -14

Den är härlig, din julphrag! Ser att det är mer knopp på gång också!
God Jul till dig och alla hos dig från mig, orkisarna, undulaterna och undulatdunen. Alla fyra har nämligen bestämt sig för att börja rugga nu, så det är "silkesdun" i köket minsann!! Måste nog dra fram dammsugaren!

21/12 -14

Tack hörni snälla människor.

Nenne: Japp, det ser ut som att det kan bli tre blommor denna gång. Den fick två förra året. Undulater är så otroligt söta, men skräpar ner rätt mycket har jag märkt.

Usch! Inte svära så här nära jul! Inte säga "dammsugare", nu skrämde du mina dammråttor.

21/12 -14

Mutanten, sorry om jag skrämde råttorna! Det var inte meningen!

21/12 -14

Phragtfull glänsande

21/12 -14

oled:

21/12 -14

God jul tillbaka på allihopa!

22/12 -14

God Jul:)

Prata om bilden
Här försökte jag få till en jämförelesebild. Blev väl sisådär, men man får en uppfattning om storleksskillnaden mellan bladrosetterna i alla fall. Från Mutanten.
Phrag. Sunset Glow. Blomman är färglösare, men formen bättre jämfört med förra året. Från Mutanten.
Sämre bild på hela plantan. Kommer också att ersättas. Man kan ana den gamla bladrosetten i bakgrunden. Från Mutanten.
Dålig profilbild. Det var mörkt och Mutanten för darrhänt. Ville bara visa hur pigg den är. Bilden kommer ersättas med en bättre. Från Mutanten.

Är lite gramsen över den pigmentlösa fläcken på ena petalen och den urvattnade färgen den har i år. * muttrar *

Gillar formen den har dock. Den ser himla pigg och alert ut. Blomman slog ut igår, så jag vet inte om den kommer sträcka något mer på sig (vet inte hur det skulle gå till, den är 11,5 cm redan, tror den var 8 cm förra året).

Jag funderar på att stämma den för falsk marknadsföring dock. En av anledningarna till att jag köpte den var för att den inte var så stor. Ett år senare och den har helt uppenbart knaprat anabola stesolider bakom min rygg. Vart tusan kom den där bladrosetten ifrån?!

Ber om ursäkt för några dåliga bilder. Jag försökte visa skillnaden mellan den gamla bladrosetten och den nya och det var alldeles för mörkt enligt min kamera.

Nyckelord: Phragmipedium Sunset Glow

10/12 -14

Hm... att någon gnäller över bra tillväxt har jag inte varit med om för grattis till vacker blomning

10/12 -14

.... och Mutanten, du är alldeles för självkritisk till dina bilder. Jag gratulerar också till en mycket vacker blomning och kanske skulle du fundera på att bli krönikör, för du skriver så bra och alltid med glimten i ögat!

10/12 -14

Visst är den fin och bilderna är också helt okay

10/12 -14

oled: När platsbrist är ett överhängande hot, så gnälls det över oväntad tillväxt. I alla fall här hemma.

Nenne: Njae, jag vill att de ska vara skarpa och tydliga. När de inte är det så muttrar jag. Borde verkligen skaffa ett stativ så jag blir nöjd någon gång.

Och jag är självkritisk när det gäller allt. Har alldeles för höga krav på mig själv, vilket är ett mycket dåligt personlighetsdrag som jag jobbar på. Jag ställer inte i närheten så höga krav på andra utan är mycket mer förstående i allmänhet.

Haha! Ja, då kanske jag skulle få ur mig allt babbel som bubblar i huvudet. XD

stella: Tack, det var snällt sagt. Funderar på om jag kan ha haft knoppen för nära lysröret och att det är därför den blev rätt färglös? Men det är lite julstämning här hemma nu!

10/12 -14

Tycker den ser helt fantastisk ut om du frågar mig. Fotot är oxå bra man ser ju vad det är ju och det är väl det som är huvudsaken. Vi ska ju inte göra litraturböcker ju. Utan på ett enkelt sätt kunna njuta av varandras fina orkidéer. Dock lite avis skulle vilja ha en oxå. Men det får bli när plats finnes

10/12 -14

Asså Mutanten, finns småväxande att köpa SDS

10/12 -14

Pimpinett läckerbit!

10/12 -14

Fantastisk, vackert gul i hakan och melerad i seglet...

10/12 -14

oled: Vet att det finns mindre, men den här befann sig alldeles runt husknuten (ifall min husknut vore en halv kilometer bort...) så det var ju så nära och bra.

Blomtjuven: Den döljer att den är en blaff rätt duktigt, men jag gillar den. Härligt med lite färg trots allt.

Annika: Om den gör som den gjorde förra året, så kommer hela blomman bli mer gul, både i skon och resten den också. Få se om den gör likadant i år.

10/12 -14

Jag tycker den är riktigt snygg och dessutom inte alls dåligt fotat, fin till Jul ju

10/12 -14

Riktigt läcker blomma! En sån skulle jag vilja ha! (Om jag hade plats...)
När det gäller bilderna tycker jag att de är toppen. (Men nu vet jag ju inte om färgerna stämmer.) Bilden på hela plantan kunde väl ha haft ett lite bättre ljus (mer ljus på blomman), men kompositionen tycker jag är ursnygg. Jag gillar särskilt att plantan sitter i sidan av krukan. (Det är kanske inte vad man strävar efter när man odlar, men jag tycker att det blir snyggt i bilden.)

10/12 -14

npeter: Den är väldigt lättskött också, värd varenda krona (trots att jag gnäller ). På min skärm stämmer färgen på blomman (plantan är något mörk), men det innebär inte att de stämmer på andras. Du såg precis vad jag menade med bilden på hela plantan. Ljuset kommer från mitt T5 lysrör och stängeln är för lång och blomman försvinner lite i skuggan. Det kanske blir sol nästa vecka, så då är det bara att hala fram kameran igen och möblera om i köket så jag kan ta bättre bilder. XD

Ge din åsikt
Sämre bild på hela plantan. Kommer också att ersättas. Man kan ana den gamla bladrosetten i bakgrunden. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Phragmipedium Sunset Glow

Prata om bilden
Dålig profilbild. Det var mörkt och Mutanten för darrhänt. Ville bara visa hur pigg den är. Bilden kommer ersättas med en bättre. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Phragmipedium Sunset Glow

Prata om bilden
Phrag. Sunset Glow. Blomman är färglösare, men formen bättre jämfört med förra året. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Phragmipedium Sunset Glow

Prata om bilden
Phrag. Green Hornet (som jag bytte till mig här på OP) blommar fortfarande, både mamma- och bäbiplanta. Mammaplantan har tre stänglar, där en av dem är inne på sista blomman nu (17 blev det sammanlagt). Från Mutanten.

 

Nyckelord: Phragmipedium Green Hornet

Prata om bilden
Från Olga.
Från Olga.

Beklager at det er så lenger siden jeg postet noe her, men det var bare stress siden vi flyttet. Jeg har fortsatt ikke fått drivhuset på plass så alle plantene står under lys i løa. Men veldig mange som blomstrer alikevel. Var ikke så flink med å ta bilder, men denne fikk jeg flaks med at det var sol ute og jeg var i godt humør Må være noe av det vakreste jeg har hatt i blomst

Nyckelord: Phragmipedium Peruflora's Cirila Alca (kovachii x d'alessandroi)

14/11 -14

Grattis till en färgglad Phrag

14/11 -14

Grattis från mig också och va´ kul att du är tillbaka! Det var längesen sist!

14/11 -14

En riktig pangphrag!!!!

14/11 -14

Välkommen tillbaka! Och, jösses! Jag tror att jag tappade andan. Det var en gudomlig blomma!

14/11 -14

Urtjusig

14/11 -14

Oj vad snygg!!! Och snyggt fotat!!

14/11 -14

Ja roligt att höra ifrån dig igen och vilken ljuvlig phrag!!

15/11 -14

Riktigt snygg!

15/11 -14

Den är gudomligt vacker. Jag har en kovachii x boissieranum köpt av Ecuagenera 2011 barrotad men har inte blommat. Den är i god tilläxt. Men herregud vilken tid det tar.

15/11 -14

Takk alle! Nesten alle mine phragger har blomstret eller er i blomst. Vet ikke hva er grunnen for isommer ble de glemt under drivhusbenken med ganske mye lys og varme og vann. De får nesten ingen stell og noen ganger glemmer jeg å legge vann i bunnen av pottene og alikevel virker det som de tryves. Nå kommer kovachii x besseae med 2 knopper så jeg gleder meg

15/11 -14

Jättefin!

15/11 -14

Oj så snygg! Grattis! Ser fram emot att få se kovachii x besseae

15/11 -14

Den var riktigt praktfull den, vilken vacker färg. Ser ut stt vara mer åt rosa än rött som tex Memoria Dick Clemens, är det så? Var kan man köpa en sådan?

15/11 -14

Grattis!

15/11 -14

Fantastisk!

16/11 -14

En riktig skönhet, underbar färg. Gillar.

17/11 -14

Jeg ville ha sagt at den er korallrød. Ax: denne er kjøpt med en sambestilling fra Orchids Inn. Kanskje det blir noen neste år? Peruflora har den også. Peruflora kommer sikkert til Dresden neste år og da går an å bestille direkte fra de. Sett deg på deres mailinglist så får du beskjed når man kan bestille

17/11 -14

Tack Olga! Jag ska spana och försöka hitta en likadan.

18/11 -14

Jag med, vill gärna ha en sådan vacker skapelse.

Ge ditt svar

24/10 -14

24/10: Phraggar

Phragmipedium besseae. Från stella.
Phragmipedium Sedenii. Från stella.

Har skaffat mig en ny leksak (mobil) så nu testar jag att ta bilder med den. Två Phragmipedium, besseae och Sedenii.

Nyckelord: Phragmipedium besseae och Sedenii

24/10 -14

Otroligt fantastiskt underbara bilder på ljuvliga blommor!! Grattis! (Fast vad är det för otäckt vitt i bakgrunderna, virus eller?!)

24/10 -14

Åh! Suck!
Det är något speciellt med phraggar! De är ljuvliga!
(Lika ljuvliga som det där vita i bakgrunden! )

24/10 -14

Tack Xara och npeter! Haha, tja det vita är inte så farligt men kanske man kan få virus utav det. Det vita har vräkt ner i natt och hela den här dagen

24/10 -14

Vilka ljuvligheter och vilka fina bilder! Har hört på radion idag att det där vita skulle vräka ner norrut!! Tack och lov är det långt dit!

24/10 -14

Tack Nenne, det vita blev inte så långvarigt för nu regnar det och då ökar luftfuktigheten, förhoppningsvis och då trivs dessa två och kompisarna

24/10 -14

Fotona ...nja blomningen ....underbar

24/10 -14

"Virus" ja det var kul, men blommorna är sååå fina.

24/10 -14

Jättefina Stella!

24/10 -14

Tack! oled, kan du berätta vad som är fel med fotona så man kan bli bättre fotograf Är det det vita otäcka eller ?

24/10 -14

Jättefina stella Hur breda är bladspannen på de här två? Har varit sugen på ngn pragg ett bra tag men ogillar alltför breda plantor, de tar bort så mycket platser som kan gå till andra behövande orkidéer Det vita är på väg bort här också, men om jag får välja mellan snö och regn vintertid så väljer jag snö alla dagar, bättre med vit och ljust än mörkt och kletigt

24/10 -14

Hm....bolebo har synpunkter på hur jag tar mina foto och de är rätt lika dina fel bakgrund som inte lyftar fram kvaliten och blixt/ljussättning som inte gör färger rätvisa

24/10 -14

Jag tycker stellas bilder är jättefina och det är så kul att få se plantor i deras hemmiljö. Vi ska väl inte ha kravet på oss att vi ska vara mästerfotografer för att kunna visa bilder på OP på våra orkisar. Det hjärtat brinner för är för mig viktigare än perfektionismen!

24/10 -14

Nenne, kunde inte ha svarat bättre själv Visst, meningen var ju att få det vita otäcka viruset med i bilden och blommorna har precis den färgen på bilderna som i verkligheten.
elcatania, bladspannet på besseae är 65 cm och Sedenii 95 cm (mätt från längsta bladspetsen från vänster till det längsta bladspetsen till höger). Men bladen hänger förstås så det blir inte så omfångsrikt.

24/10 -14

Oähh okey, det får bli amplar om det ska in några praggar här i huset

24/10 -14

Nenne jag tacker och tycker också att den typen av foto passar bra för OP. Nu känner jaq att även jag kan ta foto i hemmiljö utan att skämmas

24/10 -14

oled: Jag känner igen bolebos invändningar. Jag brukar rikta dem mot mina egna bilder... Men jag tänker att det viktiga är att dela med sig av glädjen över att det blommar!

25/10 -14

Snyggt stella!

25/10 -14

Jo npeter. Vi har olika intressen, tillgänglig tid och utrustning så jag håller med

25/10 -14

Härliga bilder på härliga phraggar!

Ge din åsikt
Memoria Dick Clements 1. Från npeter. Fri bild (ej för kommersiell användning).
Memoria Dick Clements 2. Från npeter. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Bilderna blev lite mörka, men jag hoppas att ni ser blommorna!
Plantan köptes för två år sedan, och detta är första gången den blommar hos mig. Hurra!

Nyckelord: Spot 60, Belysning, Phragmipedium Memoria Dick Clements

23/10 -14

Grattis, så härlig färg!!

23/10 -14

Jättemysig färg!

23/10 -14

Grattis! Vad fin den är och vad lång stängel

23/10 -14

Vilken härlig vinröd färg

23/10 -14

Underbar Peter! Alla plantorna ser väldigt pigga och friska ut! Tycker mig nästan kunna se vad du har för belysning ovanför.

23/10 -14

Mycket vacker Har ock en som kommer med 2 stängler så snart blir det bild på det

23/10 -14

Hej,
Vacker som en älva. Pragmipedium är tacksamma och blommar gärna och mycket. Gillar dem för blomningen och för att jag får vattna dem så mycket jag vill.

23/10 -14

Tack så mycket alla! Jag gillar verkligen den röda färgen på dessa blommor.
Markus: Du ser rätt! Det är Spot 60 som sitter i detta fönster. Jag är mycket nöjd med lamporna. Plantorna ser ut att trivas, och ljuset är riktigt snyggt! (Jag bifogar ytterligare en bild där lampan syns. Till vänster i bild skymtar min hemmabyggda orkidéhylla som jag har gjort av gängstavar och plexiglasskivor från Clas Olsson. Den funkar också bra. )
oled: Ser verkligen fram emot att se bild på din planta!
Ax: Jag kan inte påstå att phraggarna skämmer bort mig med blommor, men jag har nog lite för kallt i mina fönster. Växer gör de, och de är onekligen lättvattnade!

23/10 -14

Super snygg orkidé. Men gillar din belysning oxå får man fråga vart du köpt den eller är det hemma fix.

23/10 -14

Tack Larsa!
Belysningen är köpt från Markus G här på OP. Det var mao inte så konstigt att han tyckte sig känna igen ljuset!

24/10 -14

Tjusigt!

24/10 -14

Fräck hylla npeter

24/10 -14

Härliga phraggar och snyggt fönster!

24/10 -14

Storgrattis till tjusig phrag och jättefint blom-fönster! Ser väldigt läckert ut!

24/10 -14

Från Ax.
Från Ax.

Verkar nog som att praggar gillar varma fötter och mycket vatten för att blomma flitigt. Mina står på en arbetsbänk i norrfönster och element under, där katten också trivs (fast utan att bli vattnad förstås?)

24/10 -14

Oj vad härliga bilder i denna tråd!

24/10 -14

Tack alla!
Nenne: Om du undrar varför det inte finns några amplar i fönstret, så kan jag berätta att det hänger två där i vanliga fall. Jag tog ner dem när jag skulle ta bilderna eftersom jag ville att phraggen skulle synas.
Ax: Härliga blommor!

24/10 -14

En härlig färg o snygg blomma! Grattis!

24/10 -14

Ojoj, vad vackra blommor ni har här. Jag blir så otroligt inspirerad. Men ja ställer frågan angående npeters lampa i fönstret, eller kanske Markus kan svara på det. Heter lampan Spot 60 alltså, men var köper man denna lampa. Jag är mycket intresserad av belysningar, viktigt nu på vinter, tackar för svar.

24/10 -14

Tack så mycket!
kriselda: Lampan heter Spot 60, och kan köpas av Markus G. Kolla på Markus' profil här på OP. (Du hittar ett inlägg från honom tidigare i denna tråd. Om du klickar på hans namn, så kommer du till profilen.)

24/10 -14

Jättefin har också en så hoppas på en lika fin blomning som du fått.

24/10 -14

Peter: Visst är det bra med amplar!!
kriselda: Här kommer en länk till Markus belysning. Den ska också finnas i 90 cm längd.
http://ecosolutions.e-line.nu/sv/Produkt...

24/10 -14

Tack, jätte snällt. Jag ska kolla.

24/10 -14

Om du har några frågor om belysningarna så skicka mig bara ett PM...

24/10 -14

Markus, jag har en fråga!! Hur och var sätter man upp belysningen? Undrar också om man måste ta ner den när man tvättar fönstren, dvs om den sitter ivägen, när man öppnar fönstren. Jag är lite sugen, men vill veta mera.

24/10 -14

Tack Edwin! Hoppas att det går minst lika bra med din planta, och att du lägger upp bilder när den blommar!
Nenne: Visst är det! Utan amplar (eller hyllor) skulle ju halva fönstret gå outnyttjat!

24/10 -14

Nenne: Jag svarar på din fråga om upphängningen med en bild. Det sitter alltså öglor i vardera ändan av lampan. Jag har skruvat krokar i fönsterlisten, som jag har hängt lampan på.
Med mina krokar hänger lampan ner 4,5 cm. I mina fönster är det tillräckligt lågt för att jag måste ta ner lamporna för att kunna öppna fönstren helt. (Men det är väldigt mycket enklare än att som förr, skruva ner en hel armatur!)

24/10 -14

Peter, tack för bild och bra info!!

25/10 -14

Ser nu att det är 3 stänglar på väg på min PMDC, får se om de håller hela vägen.

25/10 -14

Håller tummarna! Lycka till oled!

Ge din åsikt
Memoria Dick Clements 2. Från npeter. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Phragmipedium Memoria Dick Clements

Prata om bilden
Memoria Dick Clements 1. Från npeter. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Phragmipedium Memoria Dick Clements

Prata om bilden

Har öppnat sin blomma idag. Första blomningen

Nyckelord: Phragmipedium besseae

21/10 -14

Härligt

21/10 -14

Fint när den lägger huvudet lite på sned!
Grattis!

21/10 -14

Grattis! Den är jättefin!

21/10 -14

Jättefin! Grattis!

21/10 -14

Iiiiiip underbar!!! Orkisen bland orkisar ! Storgrattis! Detta är den orkidè som (eventuellt, några förbehåll finns) skulle kunna få mig att dra på mig ett par stövlar och stövla ut bland grönsakerna. Efter en lååång flygresa, förvisso, men kanske man blir uppgraderad .

21/10 -14

Grattis, vacker som en sol

21/10 -14

Lyllos dig, så fin. Du skriver första blomning, undrar hur ung är plantan., eller gammal.

21/10 -14

Grattis!
Mvh
Mikael

22/10 -14

Grattis till en fin blomning!

22/10 -14

Snyggt!

22/10 -14

Tack alla Jag har haft plantan ett par år.

22/10 -14

Snyggt!

23/10 -14

Grattis riktigt vacker

Ge din åsikt

12/10 -14

Blom-maskin

Jag har hört talas om blom-maskiner förut (och nominerar gärna mina pshychopsisar i kategorin), men detta är den värsta (bästa) jag haft: tionde knoppen på raken. Slutar den alls, eller är detta en ständigt blommande blomma?! (nöjd matte)

Nyckelord: phragmipedium hirtzii x besseae var. flavum

12/10 -14

Det är så med Phraggar, det kommer nya knoppar en efter en De kan blomma länge, min Sedenii har sjunde blomman nu. Besseae har två knoppar på G.

12/10 -14

Jättekul! Om man har bra hand med phraggar, så är de blommaskiner!! Ungefär som Paph Pinocchio, som också kan producera knopp på knopp på en allt längre stängel.

12/10 -14

Måste fråga om "Västerås-Phraggarna" dvs 'Living Fire' har något på gång? Borde iaf vara dags nu för den största. Den mindre brukar vara senare med blom.

12/10 -14

Inte minsta antydan till någon levande eld ännu . Väldigt fina plantor iaf, men jag har hälsat så mycket från dig om att det börjar bli dags nu!

12/10 -14

Gillar blommaskiner!
Mvh
Mikael

12/10 -14

Jag räknar mig också till skaran som gillar blommaskiner

13/10 -14

Underbart med blomma blomma blomma...maskin och tillika en snygging

13/10 -14

Härligt med blommaskiner! Grattis!

13/10 -14

Härligt! Jag har en Paph. Pinocchio som blommat sedan juni 2013, ser ut att hålla på ett tag till, härligt med en phragg med såna härliga färger att blomma läääänge

Ge ditt svar

17/8 -14

Phragmipedium besseae

Phragmipedium besseae. Från bolebo.

Nu blommar ännu en ur sektionen micropetala.
Phrag. besseae växer i Ecuador och Peru på lite olika höjder och därför får man kolla vad de vill ha för temperatur. Mina är i växthuset under sommarhalvåret och inne i mitt arbetsrum under vintern och trivs med det. De är alltså inte utpräglat kallväxande.
Denna har en för arten ganska stor blomma, lite över 10 cm tvärs över pedalerna.

Nyckelord: Phragmipedium besseae

17/8 -14

Wow...grattis

17/8 -14

Härliga färger!!!

17/8 -14

Tjusigt! Är det schlimii som är bredvid (till hö)?
/Mvh, I

17/8 -14

Underbar!! Grattis!

17/8 -14

Isis: Nej, det är en Phrag. manzurii från Colombia och är ca 6,5 cm tvärsöver. Vill ha det något varmare än besseae men de får växa tillsammans hos mig. Manzurii är den senast upptäckta av den här gruppen.

17/8 -14

Läckra!
Mvh
Mikael

17/8 -14

Så vackra båda två

17/8 -14

Mycket vackra ! !

17/8 -14

Ståtliga

17/8 -14

Åh, spännande att det upptäckts nya Phraggar, jag har visst dålig koll, tack för infon! Hur länge kommer den blomma tror du?
/Mvh, I

17/8 -14

Åh, vad fina!

17/8 -14

Isis: Svårt att säga. Tyvärr har jag ett uselt närminne så jag minns inte när den slog ut med sin första blomma men det är säkert en månad sedan, blomman på bilden är den andra. För tillfället har den 2 utslagna och 2 - 3 knoppar till. Kan säkert ha någon blomma i ytterligare 2 månader. Speciellt nu när vädret slagit om och blivit svalare och fuktigare.

17/8 -14

Vackert!
Imponerande storlek på besseaens blommor!

17/8 -14

Jättefina, grattis!!

18/8 -14

Helt underbara!!!

18/8 -14

Tack för alla glada omdömen

Prata om bilden

11/8 -14

Femte knoppen!

De var verkligen långblommare, phragar! Den här har slagit ut sin femte knopp och har sjätte på gång. Extra kul, eftersom det är nytt för mig med phragar .

Nyckelord: phragmipedium hirtzii x besseae var. flavum

11/8 -14

Fin! Och det fina med Phraggar är att de blommar länge. Det kommer nya knoppar hela tiden som på min Sedenii, det är tredje eller fjärde blomma nu.

11/8 -14

Jättesnygg och kul att du kommit igång med phraggar!! Hoppas den mindre Living Fire från mig också snart visar "färg" ! Den borde blomma i höst.

11/8 -14

Phragfull

11/8 -14

Jag hoppas att du inte ångrar dig, Nenne!! phragofil

11/8 -14

Xara, absolut, absolut inte!!! Du har utrymme för dem och det har inte jag!! Jag skulle inte ha sålt dem till vem som helst, bara så du vet!

11/8 -14

När du kommer förbi mig (?), kan vi ha en diskussion om 'utrymme' ! Jag lääängtar iaf tills när det dyker upp stänglar på mina levande eldar, även om de är jättefina även som de är i köksfönstret. Turisterna stannar precis där utanför under guidade turer och även annars för att fota domkyrkan: förut var det mest katterna på bron som tilldrog sig intresse, men nu har det fotats orkisar oxå ! Måste börja kolla tyska & ryska turistsidor, haha!

11/8 -14

Xara, missa inte att kolla på instagram. Jag är osäker dock på vad orkidé heter på ryska.

Ge ditt svar