Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum druryi

Nyckelord: Paphiopedilum druryi

Inlägg med Paphiopedilum druryi som nyckelord.

Från Nesci0.

Tog en tur till botan och där hittade jag följande sötnosar!
Ett stycke Paphiopedilum druryi och Maxillaria setigera som doftade fantastiskt fräscht!!!
Perfekt söndagsutflykt.

Nyckelord: Paphiopedilum druryi, Maxillaria setigera

12/4 -09

Ja, nu har blomman växt till sig ordentligt sen sist jag såg den. Jag råder verkligen er som har vägarna förbi GBG`s botan att gå in och titta på Paphiopedilum druryi eftersom det är ganska sällan som den blommar. Har man tur kan man få den i blom vart 3:dje år men det är inte alltid som det lyckas. Den växer verkligen långsamt.

Ge din åsikt

Jag har ,hoppas jag iallafall, en ungplanta av Paphiopedilum druryi.
Skulle gärna vilja veta om någon annan här har den.

Nyckelord: Paphiopedilum druryi

16/8 -08

Jodå, den finns som blomstor med tre rosetter i min samling!

16/8 -08

Ja vad roligt att det finns fler som har den Vad använder du för odlignsmedium och vet du om den ska vara konstant fuktig nu under "regnperioden"?

16/8 -08

Jag har den i leca-vulkansten och massor av kalktuff. Den vill ha en jämn fuktighet och inte torka ut så mycket mellan vattningarna men heller inte vara för fuktig ofta. Den är inte helt lätt men skam den som ger sig.

17/8 -08

Nej, det är en utmaning. Min är dessutom en ungplanta så i den här tillväxtakten lär det ta många år innan den är blomstor
Tack för tipsen. Vulkansten - alltså lavastenar? Kalktuff låter svårt att uppbringa här uppe. Bodde man på västkusten skulle bitar av ostronskal vara ett alternativ. De klarar visst de flesta odlingsmedium de här, men man vill att de ska växa bättre också. Har sett att de är enormt ljuskrävande, ovanligt för en Paph, så snart kommer min att få ha det väldigt ljust under 400 W MH-lampa tillsammans med Cattleyor och Vanda.

26/1 -09

"Monica" Jag får verkligen hålla med dig här .... när jag placerade min i ett ljust fönster, så lade sig hela rosetten mot fönstret innom en kort tid och när jag snurrade den ett halvt varv, så tog det bara ett dygn tills den hadde lutat sig sökande till andra sidan.

26/1 -09

Min ungplanta mår dessvärre inte så bra. Ett blad vissnade ner ganska snabbt efter att jag fick den, och nu har den varit enbladig i fem månader. Bladet är visserligen grönt men...får se om den piggnar till nu när våren nalkas....

26/1 -09

Vilken dygnstemperatur har du till den ? .... jag placerade min svalare för ett tag sedan och den blev riktigt fin i bladen !

26/1 -09

Ja det är väl där det brister, bland annat...Jag har väl dragit gjort ungefär samma slutsats som du, Ewert, alltså förstått att den vill ha det lite svalt, med den skillnaden att jag inte har någon riktigt bra sval plats åt den. Först fick den stå under MH, med ca 23 på dagen och 19 på natten, men det var för fem månader sedan då ena bladet gulnade, och jag flyttade den kvickt till lågenergilysrören istället, och det andra bladet fick vara kvar. Nu har den den har ca 22 på dagen och 20 på natten, ingen vidare skillnad i dygnstemperaturen alltså. Men den torkar inte ut så snabbt under lågenergilysrören omgiven av vattenbad. Fast jag är orolig, ett blad bara, stackarn!

26/1 -09

Jag hadde min i höstas med ca 20 grader på dagen och bara 2 grader sänkning på natten ... den såg inte ut att må bra, bladen var matta och någon tillväxt har jag inte sett på drygt ett halv år.
För ca 5-6 veckor sedan, så placerade jag den i hallen där jag inte har något element. Ca 18 grader på dagen och ner till 15 grader på natten fick den ... det kunde bli kallare, men även lite varmare beroende på yttertemperaturen.
Den har börjat växa synligt, även om det inte är rakertfart och bladen känns mera spänstiga och har blivit blankare !

Ge ditt svar